Nationaal Restauratiefonds


Nationale Monumentenestafette: DRU-complex

3 mei 2011

De Open Monumentendag bestaat dit jaar 25 jaar en daarom wordt de Nationale Monumenten Estafette georganiseerd. Iedere week is één van de best bezochte Openbare Monumenten op zaterdag geopend voor het publiek. De mogelijkheid om voorafgaand aan de Open Monumentendag op 10 september in 25 weken, 25 monumenten te bezoeken.

DRU-complex
Het DRU-complex (14 ha) bestaat uit een voormalige ijzergieterij, een metaalfabriek en een emailleerderij. De voormalige ijzergieterij, opgericht in 1754, fabriceerde veel verschillende producten, bijvoorbeeld badkuipen en gaskachels oranje-rode potten en pannen. Een halve eeuw geleden werkten er zo'n 1500 mensen. Nadat in de zeventiger, tachtiger jaren het bedrijf sterk moest inkrimpen en er enkele fusies en overnames plaatsvonden, is eind negentiger jaren besloten tot verplaatsing van de bedrijvigheid en herbestemming van het terrein met behoud van het industrieel erfgoed: zeven gebouwcomplexen, daterend van rond 1900, inmiddels alle rijksmonument.

Het DRU-complex in Ulft neemt zondag 8 mei deel aan de Nationale Monumenten Estafette. Het complex is hiermee het zevende monument dat in het kader van de Nationale Monumenten Estafette gratis wordt opengesteld.

Open Monumentendag en het Restauratiefonds
Op zaterdag en/of zondag in het tweede weekend in september zijn ieder jaar duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk. Het Restauratiefonds vindt dit een van de manieren om u in contact te brengen met, en bewust te maken van monumenten.

Wilt u meer weten over de Open Monumentendag estafette? Kijk op www.openmonumentendag.nl/estafette

---

Contact

Email: info@restauratiefonds.nl
Telefoon: 033 253 94 39

Verstand van financieren, hart voor monumenten.