Gemeente Enschede

Stadserf zondagmiddag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

De gemeente Enschede, Politie Twente, Enschede Promotie en de horecaondernemers houden er rekening mee dat veel mensen de bekerfinale in de Enschedese binnenstad willen volgen en eventuele winst in de binnenstad vieren.

Bereikbaarheid binnenstad
In verband met de verwachte verkeersdrukte geldt op 8 mei het dringende advies om niet met de auto naar de binnenstad te komen en gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Vanaf zondag 16.00 uur tot circa 23.00 uur is het gehele stadserf niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

De Oude Markt en het Van Heekplein en tussenliggende straten moeten fietsvrij zijn. Fietseigenaren worden opgeroepen om hun fiets(en) vóór zondagochtend 08.00 uur te verplaatsen. Fietsen die op zondagochtend niet zijn weggehaald worden verplaatst naar het busplein bij Holland Casino of bij Kruispunt de Graaff. De fietsenstalling Kruispunt de Graaff is geopend van 11.00 uur tot 02.00 uur. Fietenstalling Van Heekplein is geopend van 12.00 uur tot 24.00 uur.

Politie Twente
De politie zet extra personeel in. Om het voor iedere bezoeker een geslaagde dag te laten zijn let de politie op een aantal zaken. Zo is het onder meer verboden om vuurwerk of fakkels in bezit te hebben en/of af te steken. Dit in verband met de veiligheid van omstanders.

Op 7 mei vertrekt FC Twente richting Rotterdam. Supporters kunnen de spelers uitzwaaien. Er kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan wanneer mensen positie kiezen op of langs de kant van de snelweg. Wij doen daarom een dringende oproep aan iedereen om veiligheid boven alles te stellen en een plek te kiezen op een van de aanwezige viaducten. Als het gevaar te groot wordt voor omstanders, de spelersbus van FC Twente en overige verkeersdeelnemers wordt een alternatieve route gekozen.

Twitter/website
Via www.enschede.nl en twitter worden bezoekers op de hoogte gehouden van de bijzonderheden rondom de activiteiten in de binnenstad. (twitteraccount Politie Twente: @PolitieTwente en Enschede: @gem_enschede; gebruiken #bekerfinale en #fctwente).

Bekerwinst
Indien FC Twente de finale van de KNVB Bekerfinale weet te winnen, keert de ploeg niet direct terug naar de binnenstad van Enschede en vindt geen huldiging plaats. FC Twente speelt op 15 mei de beslissende wedstrijd om de landstitel. Jan van Halst, Manager Algemene Zaken bij FC Twente: "In samenspraak met de technische staf, selectie en supporters hebben we besloten geen huldiging te organiseren bij een mogelijke bekerwinst. De ploeg wil zich focussen op de enorm belangrijke competitiewedstrijd van 15 mei. Indien er dan beslag wordt gelegd op het landskampioenschap, wordt er wel gehuldigd op 16 mei bij De Grolsch Veste."

15 mei ontknoping landskampioenschap
Op 15 mei wordt op een aantal pleinen in de binnenstad schermen geplaatst met live entertainment en er zijn podia met dj's aanwezig. De festiviteiten beginnen rond 13.00 uur waarna de wedstrijd Ajax - FC Twente live te volgen is. Iedereen is van harte welkom om de ontknoping gezamenlijk te bekijken. Ook de Grolsch Veste is tijdens deze wedstrijd geopend. Meer informatie over kaartverkoop is te vinden op www.fctwente.nl