Gemeente Almere

Verbeteringen busvervoer Almere Poort en Noorderplassen

04-05-2011

Openbaar vervoer bushalte Connexxion Zondag 8 mei krijgt Almere Poort, veel eerder dan gepland, twee nieuwe bushaltes. Buslijn 4 stopt dan ook bij de haltes Europakwartier West en Homeruskwartier West. Op dezelfde dag wordt ook het nieuwe en laatste stuk busbaan naar de Noorderplassen dat nog ontbrak, in gebruik genomen.

Volgens de planning zouden de twee bushaltes in Almere Poort op zijn vroegst in december 2011 klaar zijn. Omdat bewoners aandacht vroegen voor de forse loopafstanden naar de haltes, hebben de gemeente en Connexxion de handen ineen geslagen. Om de haltes vervroegd in gebruik te kunnen nemen, worden ze eenvoudig uitgevoerd totdat de definitieve haltes worden aangelegd. Halte Europakwartier West ligt ter hoogte van de Beneluxlaan en halte Homeruskwartier West ligt ter hoogte van de Poseidonsingel. De halte Homeruskwartier Oost wordt in december 2011 in gebruik genomen.

Busbaan naar Noorderplassen gereed

Met de ingebruikname van het nieuwe stuk busbaan tussen het Beatrixpark en de Noorderplassen is de hele busbaan naar Noorderplassen gereed. Vanaf zondag 8 mei a.s. rijden lijn 6 en de nachtlijnen N13 en N14 niet meer over de openbare weg. Reizigers hebben hierdoor minder oponthoud en de rit is comfortabeler omdat de bus niet meer over de rotondes hoeft. Vanaf halte Beatrixpark kan zowel met lijn 5 als met lijn 6 naar het stadscentrum gereisd worden.

De gemeente Almere hecht veel waarde aan hoogwaardig openbaar vervoer en wil het gebruik ervan stimuleren. Daarom wordt doelgericht geïnvesteerd in de infrastructuur en in de voorzieningen die nodig zijn voor aantrekkelijk openbaar vervoer.

De dienstregeling van alle buslijnen in Almere is te vinden op www.connexxion.nl.