Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum 5 mei 2011
Ons Kenmerk

Klassieke klanken uit station Rokin!

Het Uitkijkpunt in station Rokin van de Noord/Zuidlijn opent op 8 mei haar deuren voor het Nederlands Philharmonisch Orkest

Een trombonekwartet van het Nederlands Philharmonisch Orkest geeft op 8 mei een drietal concerten in ons uitkijkpunt op het Rokin. In dit uitkijkpunt zijn normaal gesproken de bouwwerkzaamheden vanaf 8 meter diepte te bekijken. Zondagmiddag leiden musici van het kwartet bezoekers onder muzikale begeleiding naar beneden voor een bijzonder optreden. Publiek is welkom om te komen kijken en vooral luisteren tussen 14.00 en 16.00 uur. Het is van belang dat men op tijd komt vanwege het beperkte aantal plaatsen.

De bouwput spreekt tot de verbeelding
Na discussiebijeenkomsten en theatervoorstellingen is het nu het Nederlands Philharmonisch Orkest dat zich laat inspireren door de bijzondere omgeving van deze bouwput. Waar mogelijk proberen wij exposities en optredens in de bouwputten mogelijk te maken. Op die manier krijgt het publiek en de omgeving ook een andere kant van het werk te zien. Zondag klinken klassieke klanken op het Rokin in plaats van portaalkranen en betonmolens.

Drie optredens in de bouwput
Het trombonekwartet treedt in totaal drie keer op tussen 14.00 en 16.00 uur. De locatie is het Uitkijkpunt Rokin (de grote rode "M" ter hoogte van Rokin 92). Het aantal mensen dat tegelijkertijd naar beneden kan is vanwege de veiligheid beperkt. De toegang is overigens gratis.

25-jarig bestaan Nederlands Philharmonisch Orkest
Het Nederlands Philharmonisch Orkest viert dit seizoen haar 25-jarig bestaan. Musici spelen daarom in het kader van het NedPhO GO! op 25 bijzondere en onverwachte plekken in Amsterdam. Van een school, ouderencentrum en gevangenis tot een buurtcentrum, metrostation en lift in de Mondriaantoren. Ons uitkijkpunt is één van de 25 bijzondere concertlocaties. Musici verrassen en betoveren op deze manier een publiek dat niet vanzelfsprekend met klassieke muziek in aanraking komt.

Al meer dan vijf jaar brengt het maatschappelijke activiteitenprogramma NedPhO GO! van het Nederlands Philharmonisch Orkest klassieke muziek dichtbij mensen en maakt het zo toegankelijk voor iedereen.

Zie voor meer informatie over het activiteitenprogramma van het Nederlands Philharmonisch Orkest: www.orkest.nl Voor meer informatie over de Noord/Zuidlijn: www.noordzuidlijn.nl

Noot voor de redactie (