Ingezonden persbericht


Persbericht
16 maart 2011

Bagage, een bijzondere wandeling in mei

'Bagage, Leiden in de Tweede Wereldoorlog' is de titel van de bijzondere wandeling die Groepswijzer.nl aanbiedt in mei. Centraal in deze wandeling staat het monument Bagage, dat verleden jaar onthuld is en een eerbetoon is aan de Joodse Leidenaren die in de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd. Ook de Stolpersteine, de herinneringsstenen die op 2 plaatsen in Leiden zijn geplaatst vóór voormalige woonhuizen van Joodse mede-Leidenaren, zullen tijdens deze wandeling aangedaan worden. En natuurlijk is er aandacht voor de Joodse gemeenschap in Leiden, voor de Cleveringarede en voor het Studenten Manifest.

Deze wandeling is een initiatief van de Groepswijzer-gidsen Leo Roosjen en Caecil van Harteveld. Zij nemen de wandelaar mee naar de koffers van Bagage en de Stolpersteine en vertellen ook over de grote deportatie van de kinderen van het Joodse Weeshuis op 17 maart 1943.

De wandeling zal plaatsvinden op zaterdag 7 en zondag 8 mei en de week daarna op zaterdag 14 en zondag 15 mei om 11 uur. De kosten zijn ¤ 4,50 per persoon. Inschrijving op www.groepswijzer.nl.

------------------------------