Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op zondag 8 mei 2011 geeft Joseph Arthur een concert in LantarenVenster Rotterdam.

Aanvang 20.30 uur, entree ¤ 12,50

Vorig jaar nog was Joseph Arthur de drijvende kracht achter de supergroep Fistful Of Mercy, waarin hij samen met Ben Harper en Dhani Harrison zit. Maar dat weerhoudt Arthur er niet van om ook zijn solocarrière voort te zetten. In de loop van dit jaar komt er een nieuw album uit met wederom tot in de puntjes verzorgde nummers. In eerste instantie lijken deze zo uit de mouw geschud, maar ze zitten vol met inventieve melodieën en hebben fantasierijke teksten.

Sinds hij in 1997 debuteerde op het label van Peter Gabriel, legde de uit Akron, Ohio afkomstige Amerikaanse singer/songwriter en kunstschilder een opmerkelijke productiviteit aan de dag. Temporary People, zijn zevende cd en de tweede met The Lonely Astronauts, volgt amper een jaar na Let's Just Be, maar tussen maart en juli bracht hij ook nog eens vier ep's uit en opende hij zijn eigen kunstgalerie. Arthur kiest voor een organische, semi-akoestische sound die aanleunt bij die van Dylan in zijn mid-sixties periode (zoemend orgeltje, snijdende slidegitaar) en zijn afwisselend ingetogen en uitbundige songs over verlies, afwijzing en schuld blijven intens luistervoer. Luister naar Say Goodbye, Turn You On of de titeltrack en je snapt meteen waarom Lou Reed en Michael Stipe de zanger koesteren.

De nieuwe cd van Joseph Arthur wordt op 26 april uitgebracht door Munich Records.

http://www.lantarenvenster.nl/36-2171-Joseph_Arthur

Kaarten voor de concerten zijn online te koop via www.lantarenvenster.nl en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.


Ingezonden persbericht