Ingezonden persbericht



---





Persbericht

Hoenderloo, 28 april 2011

Binnen zitten is er niet bij in mei!


. Activiteiten om voor openingstijd het Park te ontdekken
. Leuke ontdekkingstocht voor kinderen inclusief pannenkoek
. Kindertheater op het Marchantplein

HOENDERLOO - Lente in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een belevenis voor jong en oud. Wandelen of fietsen door het schitterende groene landschap is een ervaring op zich. Ook deze meivakantie staat er weer een aantal mooie activiteiten op het programma.

Vogelexcursie
Op 8 en 15 mei kunnen bezoekers van Het Nationale Park De Hoge Veluwe voor openingstijd op pad met een natuurgids. De gids - een ware vogelexpert - vertelt over het unieke geluid en gedrag van de vogels. Bezoekers wordt aangeraden een verrekijker mee te nemen. De Vogelexcursie start om 6.00 uur bij Ingang Schaarsbergen en eindigt om 9.00 uur. Deelname kost E 2 per persoon, exclusief entree Park.

Vroeg uit de veren
Tijdens deze excursie genieten bezoekers voor openingstijd van het Park. Onder leiding van een natuurgids wordt er gewandeld door Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waarbij de kans om wild te zien aanwezig is. De excursie 'Vroeg uit de veren' vindt plaats op 1, 8, 15, 22 en 29 mei. Aan het einde van de tocht staat er voor alle deelnemers een ontbijt klaar in restaurant De Koperen Kop. De excursie start om 6.00 uur bij Ingang Hoenderloo en eindigt om 9.00 uur. Deelname kost E 27,50 per persoon, inclusief entree Park.

In en om het ven
Natuurlijk worden de jongste bezoekers van het Park niet overgeslagen in de meivakantie. De leuke ontdekkingstocht 'In en om het ven' vindt dan namelijk plaats. Kinderen tot en met 12 kunnen onder leiding van ouders/begeleiders alles leren over de Landschappentuin van het Park. Na afloop van de tocht worden in de filmzaal van het Bezoekerscentrum de opdrachten besproken en de vragen beantwoord door een natuurgids. Tevens is er voor ieder kind tot en met 12 jaar een pannenkoek. De kinderactiviteit wordt gehouden in de meivakantie van 1 t/m 8 mei. Kinderen en hun ouders kunnen van 12:00 tot 15:00 uur op elk gewenst moment beginnen. Reserveren is niet nodig en alle kinderen kunnen meedoen met deze activiteit. Wel moeten de deelnemers in bezit zijn van een geldig entreebewijs voor het Park.

Kinderrondleiding Jachthuis Sint Hubertus
Verder organiseert het Park op 4 en 6 mei kinderrondleidingen door het Jachthuis Sint Hubertus. Tijdens deze rondleidingen leren kinderen op een speelse manier de geschiedenis van het Jachthuis kennen. Er zijn per dag twee rondleidingen, de eerste vindt plaats van 13.30 - 14.15 uur en de tweede van 15.00 - 15.45 uur. Kaarten voor de kinderrondleidingen kunnen op de dag zelf worden gekocht bij de Ingangen, het Bezoekerscentrum en de Theekoepel.

Kindertheater Stinker
Op zondag 8 mei kan van 14.00 - 14.45 uur op het Marchantplein worden genoten van de kindertheatervoorstelling Stinker. Stinker is een educatieve voorstelling met als thema het milieu. In de voorstelling worden kinderen actief betrokken bij het maken en opruimen van rommel.

Praktische informatie
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is in mei dagelijks geopend van 8.00 uur 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds. Volwassenen betalen E 8 per persoon voor de entree tot het Park en kinderen van 6 tot en met 12 jaar E 4 per persoon.