Ingezonden persbericht


Stadsschouwburg Utrecht presenteert in juni theater op locatie: een liefdesverhaal dat zich afspeelt op het Jaarbeursplein in Utrecht.

----------
Utrecht, 29 april 2011
PERSBERICHT

ROMANTISCH LOCATIETHEATER OP JAARBEURSPLEIN UTRECHT

Van woensdag 8 t/m zondag 12 juni presenteert Stadsschouwburg Utrecht 'Laura Exterieur' op het Jaarbeursplein, een intiem kijk- en luisterspel van theatercollectief SKaGeN waarbij voorbijgangers ongemerkt figurant én toeschouwer worden. Het stuk werd eerder met veel succes gespeeld in het Centraal Station van Antwerpen. Voor het eerst is dit liefdesverhaal nu ook op een andere locatie te zien, exclusief in Utrecht!

Het stuk is gebaseerd op de film 'Brief Encounter' van David Lean en toont het verhaal van een doodgewone vrouw, die op een doodgewone dag ongewoon verliefd wordt op een man die ze ontmoet op het station. Hun levens zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Het publiek neemt plaats in een foyer van het Beatrixtheater die goed zicht biedt op het plein. De personages uit het verhaal begeven zich tussen de dagelijkse stroom van mensen op weg naar het station. De scènes die zich niet bij het station afspelen, worden op een groot scherm geprojecteerd. Het publiek hoort de acteurs praten via koptelefoons en wordt zo intiem betrokken bij deze romance, die zich in de realiteit dagelijks in het station kan afspelen, maar waaraan we normaal achteloos voorbijgaan.

Laura woont met haar gezin in een keurig huis op het platteland. Elke donderdag gaat ze met de trein naar de stad, boodschappen doen, iets eten en naar de bioscoop. Alex is een gehuwde dokter, die in diezelfde stad in het ziekenhuis werkt. Hij pendelt per trein tussen thuis en werk. Laura en Alex ontmoeten elkaar toevallig, en worden verliefd.

van en met: Valentijn Dhaenens, Mathijs Scheepers, Clara van den Broek en Charlotte Vandermeersch, www.skagen.be

KAARTEN 030-2302023 / WWW.STADSSCHOUWBURG-UTRECHT.NL



Ingezonden persbericht