Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Half miljard mensen zien WK tafeltennis via NOS

HILVERSUM, 4 mei 2011 - Naar verwachting zien ruim een half miljard mensen het WK tafeltennis dit jaar via beelden van de NOS. De NOS is als 'host broadcaster' verantwoordelijk voor de televisieregistratie van de wereldkampioenschappen, die van zondag 8 tot en met zondag 15 mei in Rotterdam plaatsvinden. De laatste editie van de mondiale eindronde vorig jaar in Moskou, was wereldwijd goed voor zo'n 550 miljoen kijkers. De NOS maakt gebruik van in totaal vijftien camera's.

De Nederlandse sportliefhebber kan zeker niet om het WK heen. De NOS doet vanaf zondag 8 mei dagelijks via televisie, radio en internet uitgebreid verslag van de verrichtingen van de mondiale tafeltennistop.

NOS Studio Sport
Op de openingsdag - zondag 8 mei - wordt vanuit Ahoy vooruitgeblikt in de middaguitzending van NOS Studio Sport. Onder meer Trinko Keen en Bettine Vriesekoop zijn dan te gast bij presentator Jeroen Stomphorst. Vanaf dinsdag 10 mei wordt het WK rond de klok van kwart over elf op Nederland 3 in vier extra uitzendingen belicht. Op zondag 15 mei wordt de mannenfinale rechtstreeks uitgezonden. De tv-presentatie is in handen van Jeroen Stomphorst. Het commentaar bij de beelden wordt verzorgd door Mark Brasser en Arno Vermeulen, terwijl verslaggever Vlado Veljanoski in Rotterdam is voor interviews en reportages.

NOS Langs de Lijn
De Radio 1-luisteraar wordt gedurende het WK via reportages en live-bijdragen in NOS Langs de Lijn op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen in Rotterdam. Op maandag 9 mei komt de gehele avonduitzending van NOS Langs de Lijn uit de havenstad. Tussen 22.00 en 23.00 uur ontvangt presentator Gio Lippens diverse gasten uit de vaderlandse tafeltenniswereld. Commentator Alex Hordijk zorgt met Mark Brasser en Arno Vermeulen op alle dagen voor live-bijdragen van de wedstrijden in de lopende programmering. Verslaggever Edwin Cornelissen maakt reportages voor de Radio 1-luisteraars. Het programma is iedere dag te beluisteren via Radio 1 (maandag tot en met vrijdag 22.00-23.00 uur, zaterdag 16.30-8.00 uur en zondag 14.00-18.00 uur).

Nos.nl
Alle WK-wedstrijden die worden gespeeld op tafel 1 tot en met 4 zijn van begin tot einde te volgen via de live-stream op nos.nl/sport. Op de NOS-site zijn eveneens nieuwsberichten, filmpjes en audiofragmenten van het evenement te vinden.

NOS Teletekst
NOS Teletekst publiceert tijdens het WK tafeltennis zes extra pagina's (vanaf pagina 678) nieuws, uitslagen, wedstrijdverslagen en altijd oproepbare achtergrondinformatie en standen.

Uitzendschema WK tafeltennis
Onderstaand het complete 'spoorboekje' van de NOS-uitzendingen op televisie: (uitzendtijden onder voorbehoud van wijzigingen - zie http://nos.nl/sport voor de actuele programmagids)

Zondag 8 mei
13.10-17.50 uur - NOS Studio Sport (Nederland 1)*

* In deze uitzending, live vanuit Ahoy, een uitgebreide voorbeschouwing op het WK. Presentator Jeroen Stomphorst praat met gasten uit de Nederlandse tafeltenniswereld.

Maandag 9 mei
Aandacht in de reguliere uitzendingen.

Dinsdag 10 mei
23.15-23.35 uur - NOS Studio Sport (Nederland 3)

Woensdag 11 mei
23.10-23.30 uur - NOS Studio Sport (Nederland 3)

Donderdag 12 mei
23.15-23.35 uur - NOS Studio Sport (Nederland 3)

Vrijdag 13 mei
23.20-23.40 uur - NOS Studio Sport (Nederland 3)

Zaterdag 14 mei
17.00-17.50 uur - NOS Studio Sport (Nederland 1)

Zondag 15 mei
13.10-17.15 uur - NOS Studio Sport (Nederland 1)**

** o.a. live beelden van de mannenfinale.