Ingezonden persbericht


HUMAN

Maandag 9 mei 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

images_bewerkt-1
Hoofdgast is Pieter Winsemius (foto). Op woensdag 11 mei ontvangt hij de Van Praagprijs van het Humanistisch Verbond, vanwege zijn inzet voor duurzaamheid en de kwaliteit van leven. Winsemius is bijzonder hoogleraar management duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Tilburg en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Hij was van 1982-1986 minister van VROM voor de VVD in het eerste kabinet-Lubbers.

Op 18 mei zendt HUMAN een Profiel uit van Pieter Winsemius, gemaakt door Cees Overgaauw. Woensdag 18 mei, 22.50-23.35 uur op Nederland 2 (herhaling donderdag 19 mei om 15.10 uur). www.vanpraagprijs.nl

Onno Blom over de uitreiking van de Libris Literatuur Prijs. Blom is daarbij live aanwezig vanuit het Amstel Hotel tussen de ongetwijfeld zenuwachtige genomineerden Gerbrand Bakker, Franca Treur, Peter Buwalda, Adriaan van Dis, Esther Gerritsen, Arnon Grunberg en Yves Petry.

Rondetafelgesprek over duurzaamheid met Stephan Sanders, schrijver en Coen Brummer, publicist.

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Elke maandag, woensdag en vrijdag met Theodor Holman (HUMAN) Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)