Ingezonden persbericht


Rotterdam, 4 mei 2011


SPECIALE MOEDERDAG IN BLIJDORP

Op Moederdag, zondag 8 mei, zet Blijdorp zowel de dierenmoeders als mensenmoeders in het zonnetje. Er is een Moederdagroute uitgezet langs de diverse dierenmoeders en hun jongen en daarnaast krijgen moeders die de dierentuin bezoeken een botanische verrassing en een wortelfluitconcert! IJsbeermoeder Olinka en Vicks zijn uiteraard in de route opgenomen, maar ook gorillamoeder Aya en olifantmoeder Bangka met hun jongen. En bij de hyena's is deze week zelfs een jong geboren, dat zich met een beetje geluk zal laten zien.

Naast de uitgebreide dierencollectie beschikt Blijdorp ook over honderden in- en uitheemse plantensoorten. Diergaarde Blijdorp is een officieel erkende botanische tuin. Daarom is het traditie geworden in Blijdorp om moeders op Moederdag ook botanisch te verrassen. Dit jaar krijgen zij deze verrassing bij de nieuwe moestuin. Botanisten vertellen hier bovendien over het kweken en gebruik van de groenten en kruiden die hier zijn te zien. Kinderen kunnen onder begeleiding aan de slag om wortelfluiten te maken van wortels. Aan het einde van de middag wordt moeder getrakteerd op een wortelfluitconcert op het Voorplein aan de Rivièrahal-zijde.

Wie moeder nog extra wil verrassen kan het Blijdorp-bezoek starten met een Wakkere Vogels Ontbijt. Reserveren voor dit ontbijt is noodzakelijk en kan alleen via www.diergaardeblijdorp.nl Hier is ook het uitgebreide programma van moederdag te vinden.

Fotobijschrift:

Hyenamoeder in Blijdorp draagt haar pasgeboren jong naar buiten. Op moederdag kunnen moeders in Blijdorp een speciale route volgen langs dierenmoeders met hun jongen. Op de valreep kon ook deze nieuwe kleine worden meegenomen in deze route.

Foto rechtenvrij te gebruiken o.v.v. Diergaarde Blijdorp/Rob Doolaard