Ingezonden persbericht

Rhythm & Blues Night 2011

Ruim 3000 bezoekers genoten van rhythm & blues in De Oosterpoort

Rhythm & Blues Night 2011
Zaterdag 7 mei 2011
20:00 - 03:00
De Oosterpoort Groningen

Afgelopen zaterdag stond De Oosterpoort Groningen weer in het teken van de Rhythm & Blues Night. Zo'n 3000 liefhebbers van blues, roots, country en americana genoten tijdens de eenentwintigste editie van optredens van o.a. Johnny Winter, Los Lonely Boys en The Band of Heathens.

Absolute headliner deze editie was icoon en blueslegende Johnny Winter. Ver voor aanvang was de grote zaal al ruim gevuld met afwachtende bezoekers. Winter, inmiddels op leeftijd, bewees dat hij absoluut nog niet te oud is om een groot publiek omver te krijgen en boeide de echte liefhebber tot het eind.
Eerder die avond kregen de Texaanse mannen van Los Lonely Boys de grote zaal al in de juiste stemming met hun aanstekende mix van muziekstijlen. Niet voor niets gingen er al miljoenen CD's van het trio over de toonbank en kregen ze een Grammy Award.

In de kleine zaal deed het duo Corinne West & Kelly Joe Phelps niet onder voor de rest. Een 'waanzinnig optreden' dat 'staat als een huis' waren reacties uit de zaal. The Band of Heathens sloot de avond in diezelfde zaal af met een flinke dosis groove les waar Gary Burton trots op zou zijn geweest.

Jongeling Ralph de Jongh opende de avond in de foyer van de grote zaal. Dit Nederlands blues-talent op klompen zette een strakke show neer met zijn band de Crazy Hearts waarna de muzikanten van These United States speelden voor een volgepakte foyer. Een verassend en energieke optreden, ofwel; de U.S. waar we van houden. De rauwe mix van Jason Isbell & The 400 Unit gevolgd door het enthousiasme en energie van 24 Pesos maakten het plaatje compleet.

In de binnenzaal kon men nog genieten van singer-songwriter optredens van Chris Smither, Peter Case, Willy Vlautin (Richmond Vontaine) en Peter Mulvey. Intieme optredens tussen country, soul, blues en folk in, afgewisseld met korte verhalen en anecdotes.

Rhythm & Blues Night
De Rhythm & Blues Night is al jarenlang een festival met allure. Duizenden muziekliefhebbers vinden elk jaar hun weg naar De Oosterpoort om te genieten van achttien bands en muzikanten op vijf podia. Eerder stonden al Beth Hart, Joe Bonemassa, Jools Holland en John Hiatt op het programma.

De Rhythm & Blues Night 2012 staat gepland voor zaterdag 28 april 2012 in De Oosterpoort Groningen.

Volledige programma Rhythm & Blues Night 2011:
Johnny Winter, The Band of Heathens, Los Lonely Boys, Kurt Wagner & Cortney Tidwell, Corinne West & Kelly Joe Phelps, Peter Mulvey, Chris Smither, Ralph de Jongh & Crazy Hearts, 24 Pesos, Jason Isbell & The 400 Unit, Stone River Boys, Cahalen Morrison & Eli West, These United States, Peter Case, Willy Vlautin, King MO, Barrelhouse, Stefan Schill.

Vanaf maandag 9 mei zijn de foto's van 2011 te downloaden op de website

Website Rhythm & Blues Night »