Ingezonden persbericht

Derde finalist Waterproof bekend

Wateringen - 8 mei 2011

Met een energiek en strak optreden heeft de band KinKobra tijdens de derde Waterproof-voorronde een ticket voor de Waterprooffinale bemachtigd. Zij zullen tijdens de finale op 18 juni de jury en het publiek nogmaals moeten overtuigen dat zij Waterpop mogen openen.

De een-na-laatste Waterproof-voorronde was weer een fantastische avond met drie erg uiteenlopende maar goede bands. Luna One beet het spits af en deed dat met een goed op elkaar ingespeelde set. Ze zorgden voor een verfrissend geluid, wat onder andere kwam door de bijzondere synthesizer. De zanger bewoog opvallend op het podium, terwijl de andere bandleden zich erg verscholen hielden. De jury oordeelde dat dit het helaas een wat mindere performance maakte.

KinKobra was de tweede band van de avond en wist met hun strakke energieke show het publiek te imponeren. De vier in het zwart geklede mannen rockten het dak eraf met hun stevige sound, zeker de zanger pakte het publiek in met zijn goede strot. Een kritiekpuntje van de jury was dat de tweede stem niet door een bandlid werd gezongen, maar als sample meedraaide.

Afsluiter van de avond was Fexet. Op het eerste gezicht een hoog 'wat schattig'-gehalte, maar vergis je niet: de vier jonge gasten hadden een serieuze bak muzikale energie die ze keihard over het publiek heen stortten. Met enorm veel plezier en een goede techniek speelden ze hun ruige nummers, recht uit hun hart en diep vanuit hun tenen. Soms misschien iets te ruig, want een tip van de jury was om soms wat gas terug te nemen in de set.

Na drie te gekke optredens en een lastig juryberaad kwam het oordeel. Zowel het publiek als de jury waren aangenaam verrast door de power van KinKobra en riepen aan het eind van de avond deze band uit tot winnaar van Waterproof 3. KinKobra zal tijdens de finale op 18 juni strijden tegen FortyNine, Mr. Man en de band die op 21 mei de laatste Waterproof-voorronde wint.

Deze zomer vindt de 34e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop plaats. Op zaterdag 13 augustus is er tussen 12.00 en 23.00 uur in het Hofpark in Wateringen voor jong en oud veel te zien en te horen. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een uitgebreide festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Bekijk regelmatig www.waterpop.nl voor meer updates.

---