Politie Twente

Datum 08 mei 2011

Politie Twente tevreden

Enschede

Politie kijkt tevreden terug op de dag van de bekerfinale. Op verschillende plekkin in de regio (Hengelo, Oldenzaal, Ootmarsum etc) waren groepen supporters bijeen die zich over het algemeen goed hebben gedragen. Tijdens de bekerfinale tussen F.C.-Twente en Ajax stonden ruim 10.000 personen in het centrum van Enschede op grote schermen de wedstrijd te volgen. Tot nu toe zijn ongeveer 10 personen aangehouden.

Voor de wedstrijd:

De politie Twente heeft vanmorgen, zondag 8 mei, geassisteerd bij het 'uitzwaaien' van de F.C.-Twente supporters die via de A1 Twente verlieten. Het is onbekend hoeveel mensen langs de route stonden maar zij hebben geen overlast veroorzaakt of zich zodanig gedragen dat er moest worden opgetreden. De bussen zijn onbeschadigd gearriveerd in Rotterdam.

Tijdens de wedstrijd:

Ruim 10.000 mensen stonden op de Oude Markt in Enschede te kijken naar de bekerfinale tussen Ajax en Twente die gespeeld werd in de Kuip in Rotterdam. Tijdens de wedstrijd heeft de politie enkele aanhoudingen verricht omdat er onder andere vuurwerk (fakkels) werd afgestoken. Hierbij verschroeide het haar van een andere persoon.

Na de wedstrijd:

F.C.-Twente won met 3-2 in de verlenging won van Ajax en het bleef nog lang gezellig in de binnenstad van Enschede. Een paar mensen werden aangehouden voor belediging, openbaar dronkenschap, verboden wapen bezit (Japanse vechtstokjes) en mishandeling. In totaal werden ongeveer 10 personen aangehouden (is mij op dit moment bekend). Het vrachtverkeer is ter hoogte van knooppunt Beekbergen uit voorzorg omgeleid. F.C.-Twente heeft bekend gemaakt dat de spelers vanavond niet terugkeerden naar Twente. Advies is geweest aan de supporters om niet de supporters te begroeten bij de A1.

Diverse mensen hebben de terugkomst van de supportersbussen op de viaducten Twente binnengezwaaid. De politie is tevreden met de grote afstand die de mensen van de rijbanen stonden. Men stond keurig op de viaducten te zwaaien.

Door Politie Twente werd ook gecommuniceerd met behulp van Twitter met #bekerfinale