Gemeente Utrecht

Gezamenlijk persbericht Provincie Utrecht en Gemeente Utrecht

Classico Giro Utrecht op 8 mei toch deels over voormalige vliegbasis Soesterberg

De toerfietstocht Classico Giro Utrecht wordt op 8 mei a.s. gereden met drie afstanden: 35, 75 en 110 km. De 110 km volgt grotendeels de route van de Giro-etappe van 2010. Tot nu toe kon deze tocht dit jaar helaas niet, zoals in 2010, over de voormalige basis Soesterberg gaan. Provincie Utrecht heeft hiervoor nu toch toestemming gegeven. Vanwege een inmiddels aangelegde fietspad zal niet de gehele baan van Soesterberg in de route liggen, maar wel een groot deel.

Gedeputeerde Bart Krol (Ruimtelijke Ordening) en wethouder Rinda den Besten (Sport) zijn hier blij mee. "De route over de voormalige vliegbasis werd tijdens de toerversie Giro Utrecht 2010 door de fietsers zeer gewaardeerd. Op de vliegbasis, die normaal niet toegankelijk is, kon iedereen voluit in de pedalen. Echt mooi dat dat dit jaar weer kan!' De deelnemers aan de fietstocht van 110 km krijgen een speciaal ontworpen wielershirt. Iedereen kon meestemmen over de kleur: roze of zwart. Van de in totaal 962 stemmen was de meerderheid voor zwart (het ontwerp van het shirt is bijgevoegd).

Inschrijven
Inschrijven voor alle afstanden kan tot en met 8 mei via www.classicogiroutrecht.nl. Aan de 110 km kunnen maximaal 2.500 deelnemers meedoen; er zijn nog 200 plaatsen. Alle afstanden starten en finishen bij sportcentrum Olympos in Utrecht.

Vrijwilligers gezocht
Een evenement als de Classico Giro Utrecht wordt gedragen door de inzet van gedreven vrijwillige krachten. Veel medewerkers van vorig jaar gaven zich al op, maar er is nog meer werk aan de Girowinkel. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via vrijwilligers@classicogiroutrecht.nl! Gemeente en provincie willen samen topsport stimuleren. Het organiseren van de tweede etappe van de Giro d'Italia 2010 paste bij deze ambitie, evenals de Classico Giro Utrecht 2011 en het European Youth Olympic Festival 2013. De Classico Giro Utrecht sluit ook aan bij de Utrechtse kandidatuur voor de start van de Tour de France in één van de komende jaren.