Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 29 april 2011

NedPhO op uitkijkpunt Noord-Zuidlijn

Een koperensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest geeft op 8 mei een concert op het uitkijkpunt Rokin van de Noord-Zuidlijn. Op dit uitkijkpunt zijn de bouwwerkzaamheden op 8 meter diepte te bekijken. Musici van het ensemble leiden bezoekers onder muzikale begeleiding naar beneden waar het concert wordt gegeven op het uitkijkpunt.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest viert dit seizoen zijn 25-jarig bestaan. Musici spelen daarom in het kader van NedPhO GO! op 25 bijzondere en onverwachte plekken in Amsterdam. Van een school, ouderencentrum en gevangenis tot een buurtcentrum, metrostation en lift in de Mondriaantoren. Het uitkijkpunt van de Noord-Zuidlijn is één van de 25 bijzondere concertlocaties. Musici verrassen en betoveren op deze manier een publiek dat niet vanzelfsprekend met klassieke muziek in aanraking komt.

Al meer dan vijf jaar brengt het maatschappelijke activiteitenprogramma NedPhO GO! van het Nederlands Philharmonisch Orkest klassieke muziek dichtbij mensen en maakt het zo toegankelijk voor iedereen. NedPhO GO! geeft klassieke concerten op scholen, bij peuters, bij jongeren, bij ouderen en zieken maar ook bij buurtbewoners in de wijk. Verder dragen orkestleden via speciale projecten hun kennis en ervaring over aan amateur-musici en jong talent. Zo werkt het Nederlands Philharmonisch Orkest aan een vitale toekomst voor de klassieke muziek.