Provincie Antwerpen


5/5/2011

Klaprozen voor vrede op Mano Mundo

Provincie koopt klaprozenveld voor ratten-project in Tanzania

Zondag 8 mei koopt gedeputeerde Inga Verhaert om 13u30 een Klaprozeninstallatie in keramiek op Mano Mundo. Die krijgt later een plaats in één van de provinciale gebouwen.

APOPO/Klaprozen voor Vrede zijn dit weekend met een stand aanwezig op het gezinsfestival MANO MUNDO in Provinciaal Domein De Schorre- Boom.

Ze zullen een indrukwekkend klaprozenveld in keramiek opstellen op het "minigolfeiland". Het wordt ongetwijfeld een blikvanger tijdens het Mano Mundo weekend.

Klaprozen voor Vrede is een vrijwilligersorganisatie gegroeid uit een kunstproject van keramiste Anita Huybens. De organisatie maakt en verkoopt klaprozen in keramiek. Zo wil het de aandacht vestigen op de vele slachtoffers die vergeten landmijnen nog elke dag maken.

De opbrengst van de klaprozeninstallaties gaat integraal naar Apopo. Het erg succesvolle Antwerpse project dat ratten in Tanzania opleidt om landmijnen en tbc op te sporen.

Gedeputeerde voor Noord-Zuidbeleid Inga Verhaert: "Landmijnen én tbc raken de meest kwetsbare mensen in het zuiden en houden zo de ontwikkeling van een regio tegen. Het provinciebestuur is dan ook blij dat het de verdere uitbreiding van dit bijzondere initiatief mee kan garanderen. We moeten ervoor zorgen dat het 'Centre of Excellence' in Tanzania verder kan uitbreiden. Alleen zo kan dit sterke project haar trainings- en onderzoeksprogramma blijven uitbouwen. Het provinciebestuur ondersteunt hiermee wetenschappelijk onderzoek voor humanitaire doeleinden én bevordert lokale tewerkstelling en opleiding".

Meer informatie over de Klaprozeninstallaties vindt u op: www.klaprozen.be.




Provincie Antwerpen