Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

8 mei 2011

Maarten Dorresteijn is BestGraduate Law 2011!

Afgelopen vrijdag, 6 mei, vond de finaledag van BestGraduates Law 2011 plaats in de exclusieve boardrooms van de Rembrandt Tower. De tien finalisten van BestGraduates Law streden om de felbegeerde titel van BestGraduate Law 2011 die uiteindelijk gewonnen is door Maarten Dorresteijn (25). Naast de titel van BestGraduate Law heeft hij ook een geldprijs van ¤ 10.000 gewonnen en deelname aan het Global Summer Student Programme in Londen, mogelijk gemaakt door Linklaters. Maarten Dorresteijn: "Ik ben sprakeloos en vereerd! Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, gezien het sterke deelnemersveld."

Rein Ferwerda werd tweede en won een geldprijs van ¤ 900,- en de derde plaats was voor Sera Visser, zij won ¤ 800,- en deelname aan het European Summer Programme in Londen, aangeboden door Clifford Chance. De exclusieve prijzen werden beschikbaar gesteld door de acht deelnemende topadvocatenkantoren: Allen & Overy, Baker & McKenzie, CMS Derks Star Busman, Clifford Chance, DLA Piper, Houthoff Buruma, Linklaters en Van Doorne. BestGraduates Law is in samenwerking met deze topadvocatenkantoren georganiseerd.

De finale
De finale bestond uit een snelpleitsessie, fact-finding en een managementestafette. Voor de snelpleitsessie moesten de finalisten ter plekke een casus voorbereiden waarna ze moesten pleiten voor een meervoudige kamer bestaande uit mr. Karla Makkinga (gerechtshof Leeuwarden) en mr. Christiaan Scholten van Asschat (CMS). Tijdens de fact-finding kregen de finalisten in groepjes van twee een opdracht, die werd verzorgd door bureau Leeuwendaal. De finalisten werden beoordeeld door assesscoren op de punten gegevens verzamelen, beslissingen nemen, samenwerken en presentatie. Bij de managementestafette moesten de finalisten een korte presentatie geven aan Martijn Koopal, Managing Partner van Linklaters, over een bepaalde kwaliteit. In deze presentatie moesten ze benoemen hoe die kwaliteit op henzelf en op de Managing Partner van toepassing is en hoe de kwaliteit kan helpen bij de kortste weg naar de top. Na de estafette konden de finalisten even bijkomen en ontspannen tijdens de boottocht
. Gedurende het diner in het Amsterdamse College Hotel kon het aftellen beginnen en werd uiteindelijk de uitslag van de finale bekendgemaakt.

Drie games
BestGraduates bestaat uit drie games: de juridische game BestGraduates Law, een corporate game BestGraduates en een tax-game BestGraduates Tax. Tevens is BestGraduates dit jaar ook actief in Duitsland met BestGraduates Law waaraan de volgende advocatenkantoren aan deelnemen: Baker & McKenzie, CMS Hasche Sigle, Gleiss Lutz, Hogan Lovells en Luther. Kijk voor meer informatie op www.dekortstewegnaardetop.nl.

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over Memory Events
Naast BestGraduates Law organiseert Memory Events ook De Nationale Carrièrebeurs, De Nationale Branchecongressen, De Nederlandse Carrièredagen, Carrièrebeurs Overheid, Carrièrebeurs Zorg & Welzijn en DiversityWorks. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleider in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.