Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Aalten - Politie zoekt contact met betrokkene van ongeluk |

De politie zoekt contact met een ongeveer 55-jarige vrouw die op vrijdag 6 mei met haar bordeauxrode auto betrokken was bij een ongeval met een fietsster in Aalten. Zij en getuigen kunnen bellen met 0900 - 8844.


Een 13-jarige meisje kwam die vrijdag omstreeks 12.00 uur samen met een vriendin vanuit het centrum fietsen. Bij de kruising Dijkstraat, Dijkstraat,Admiraal de Ruyterstraat wilden ze richting het Plein Zuid rijden, maar moesten stoppen voor verkeer. Toen ze stilstonden, werd het meisje aangetikt door een auto en kwam ten val. De auto passeerde het meisje en reed daarbij over haar voet. De bestuurster parkeerde de auto op de Admiraal de Ruyterstraat en kwam nar het meisje. Beide partijen hebben nog met elkaar gesproken maar hebben geen gegevens uitgewisseld. Later bleek dat de tiener een scheurtje in haar voet had en dit is in het ziekenhuis gegipst. De politie wil graag de bestuurster en eventuele getuigen spreken.


2011061569

|     |Doetinchem -  Verwarde man zorgt weer voor onrust         |

Een 51-jarige Duitser die onlangs in het centrum van Doetinchem mensen lastig viel, is zaterdagavond 7 mei weer aangehouden. Hij gooide een stuk glas naar een jongen die gelukkig niet gewond raakte.


De 16-jarige jongen fietste met vrienden over het Simonsplein. Daar werd hij door een man, in een voor hem vreemde taal aangesproken. De tiener begreep het niet en kreeg plotseling een stuk glas naar zijn hoofd gegooid. Het glas raakte zijn petje en hij liep geen letsel op. De politie werd gewaarschuwd en trof de hen inmiddels bekende Duitser aan. Hij werd aangehouden en de politie heeft weer de crisisdienst gebeld om de man te laten toetsen.


2011061983

|     |Winterswijk - Man aangehouden voor winkeldiefstal         |

De politie heeft zaterdag 7 mei een 46-jarige Winterswijker aangehouden. Hij werd bij een winkel aan de Eelinkstraat in zijn woonplaats betrapt op winkeldiefstal en ging er vandoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


De politie kreeg kort na 09.00 uur een melding, dat bij een bloemenzaak iemand was betrapt op diefstal. Hij was door personeel aangesproken, maar ging er vandoor. Hierbij werd de elektrische schuifdeur beschadigd. Aan de hand van het kenteken van zijn auto werd de Winterswijker opgespoord en aangehouden. Op het politiebureau bekende hij op pad te zijn geweest voor Moederdag en ook nog iets in z'n zak had gestopt met de bedoeling om dat niet af te rekenen.


201161791

|     |Doetinchem - Betrapt op diefstal bier                     |

De politie heeft zaterdag 7 mei in het centrum van Doetinchem een 20-jarige jongeman uit die plaats aangehouden. Hij had bij een supermarkt bier gestolen en was er vandoor gegaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


De doetinchemmer was even na 17.00 uur bij een supermarkt op de Veentjes betrapt toen hij bier stal. Hij ging er vandoor en werd achterna gezeten door personeel. De gewaarschuwde politie zag hem lopen en ook aan hen probeerde hij te ontkomen. Na een korte sprint van één van de dienders werd hij in de kladden gegrepen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


201161925

|     |Hengelo (Gld) - Wildplasser aangehouden                   |

De politie heeft zondagochtend 8 mei een 25-jarige man uit Hengelo (Gld) in het centrum van zijn dorp aangehouden. Hij werd bekeurd voor wildplassen en vond het nodig om de agenten te beledigen. Hij is ingesloten in het cellencomplex in Doetinchem.


Surveillerende agenten zagen rond 03.00 uur dat een man bij de kerk aan de Spalstraat stond te plassen. Zij hielden hem staan en bekeurden hem voor dit feit. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring begon de man beledigende opmerkingen te maken. Hij werd op de consequenties gewezen, maar kennelijk had de alcohol zijn geest dusdanig aangetast, dat hij maar door bleef gaan. Hierop is hij aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Doetinchem, Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011062078

|     |Gaanderen / Doetinchem -  Met drank op achter het stuur   |

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 54-jarige man uit Gaanderen. Hij werd zondagochtend 8 mei op de Slakweg in zijn woonplaats gecontroleerd en bleek gedronken te hebben. In Doetinchem werd een 19-jarige beginnend bestuurder uit Doetinchem voor hetzelfde feit aangehouden.


Surveillerende agenten controleerden de automobilist omstreeks 04.15 uur. De man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 0.6 promille. Aangezien hij verleden jaar voor het zelfde feit bekeurd werd, krijgt hij nu een proces-verbaal. Rond dezelfde tijd werd op de Tramstraat in Doetinchem een 19-jarige jongeman uit Zevenaar gecontroleerd. Zijn rijgedrag, hard achteruit rijden, was agenten opgevallen. Hij bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau drie maal het toegestane promillage (0.2) voor een beginnend bestuurder. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Beiden kregen ook een rijverbod.


2011062112, 2011062120

|     |Lichtenvoorde - Politie houdt passantenonderzoek          |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 8 mei aan de Vragenderweg in Lichtenvoorde een passantenonderzoek gehouden. Een week gelden raakte hier een Winterswijkse fietser zwaar gewond omdat hij tegen op de weg gelegde betonblokken botste. Tips blijven welkom via 0900 - 8844.


Agenten hebben vannacht op de Vragenderweg bij de fietstunnel een passantenonderzoek gehouden. Bijna 30 passanten werden aangesproken en het is nog niet duidelijk of er bruikbare informatie tussen zit.


Het passantenonderzoek maakt deel uit van een onderzoek naar een ongeval dat in de nacht van zaterdag 30 april (Koninginnedag) op zondag 1 mei plaats ter hoogte van die fietstunnel.


Het ongeval werd veroorzaakt doordat onbekenden enkele betonblokken op de helling van de fietstunnel hadden neergelegd. Deze lagen er op zondag 1 mei 2011 omstreeks 02.30 uur niet, is uit het onderzoek gebleken. Nog geen uur later lagen ze er wel. Een 24-jarige Winterswijker botste op de blokken er raakte zwaar gewond aan zijn gezicht.


Diverse media hebben aandacht aan het incident besteed en tips blijven welkom op 0900 - 8844. Men kan ook met Meld Misdaad Anoniem bellen via 0800 - 7000.


2011059656


Einde berichten

-----------------------

(





(

---- --