Politie Gelderland-Midden

Beschonken Stroeënaar van de weg geraakt

Publicatiedatum: 8-5-2011 10:16:12

VOORTHUIZEN - Een 23-jarige automobilist uit Stroe is in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei in Voorthuizen van de weg geraakt. De man reed onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs inleveren. Het ongeval gebeurde rond kwart voor drie op de Brugveenseweg ter hoogte van een camping. Door nog onbekende oorzaak raakte de Stroeënaar tijdens het rijden van de weg en belandde met zijn wagen in een greppel. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de bestuurder en namen hem meenaar het politiebureau. Daar bleek uit ademonderzoek dat hij met een promillage van ruim drie keer zoveel als is toegestaan had gereden. De Stroeënaar was bij het incident met de schrik vrij gekomen. (2011054131-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Dronken Renkumse botst tegen boom

Publicatiedatum: 8-5-2011 10:09:30

WAGENINGEN- Op de hoek van de Bevrijdingsstraat met de Bergstraat in Wageningen is zaterdagavond een 55-jarige vrouw uit Renkum met haar auto tegen een boom gebotst. De vrouw kwam met de schrik vrij maar werd wel door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drank.

Omstanders waarschuwden die avond rond tien uur de politie, net nadat het ongeval gebeurd was. Een van hen pakte de autosleutels van de vrouw af om te voorkomen dat ze verder zou rijden. Volgens getuigen was de Renkumse met hoge snelheid de bocht door gereden waarbij ze kennelijk de macht over het stuur verloor. De Renkumse moest mee naar het politiebureau maar bleek niet in staat het ademonderzoek te volbrengen. Een bloedproef moet uitsluitsel geven over het alcoholgehalte. In afwachting op de uitslag daarvan is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.
(2011054394-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---