KNHS

Maikel van der Vleuten levert topprestatie in Valencia 8 mei 2011
Maikel van der Vleuten - Verdi

VALENCIA (KNHS) - In de tweede editie van de Global Champions Tour, die in het Spaanse Valencia werd verreden, leverde Rabo Talent van Jaar Maikel van der Vleuten (Mierlo) met de KWPN goedgekeurde hengst VDL Groep Verdi een absolute topprestatie door derde te worden, waarmee hij 37.000 euro verdiende. Vier ruiters plaatsten zich voor de beslissende barrage.

"Ik was erg blij dat ik me voor de barrage had weten te plaatsen. Mijn paard VDL Groep Verdi is met zijn negen jaren nog jong, vandaar dat ik hem in deze barrage niet wilde overvragen en het daarom rustig aan wilde doen om zonder fouten te blijven. Dat lukte en ik ben dik tevreden met deze derde plaats!", aldus Maikel van der Vleuten. Vader Eric van der Vleuten, die zich zelf niet voor de barrage wist te plaatsen vertelde: "Toen Cederic met Laura Kraut (4e) een fout had gemaakt zei ik tegen Maikel: 'ga voor een vlotte foutloze rit, want de twee paarden die na jou komen hebben meer ervaring en zijn sneller'. Als je foutloos blijft kun je hopen op een fout bij de anderen. Dat gebeurde weliswaar niet, maar met drie foutloze ronden in een Global Champions Tour kun je niet anders dan tevreden zijn".

De zege en de cheque van 96.000,-- euro ging naar de Ierse ruiter Billy Twomey met Je t'Aime Flamenco, die in de barrage bijna een seconde sneller was dan de Duitser Ludger Beerbaum met Gotha. Voor Beerbaum was er een bedrag van 60.000,-- euro gereserveerd, terwijl de Amerikaanse Laura Kraut met Cedric, die in de barrage tegen een springfout aanliep, vierde werd.

Naast Maikel van der Vleuten drongen ook Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce London en Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN door tot de tweede ronde, waarin 19 combinaties van start mochten gaan omdat zij allen in de eerste manche zonder springfouten waren gebleven. Gerco Schröder liep met London tegen twee springfouten aan en Eric van der Vleuten noteerde met Utascha elf strafpunten, vier voor een afgeworpen hindernis, vier voor een weigering en drie voor tijdsoverschrijding. Beide ruiters werden voor hun inspanningen beloond met 2.800,-- euro. Marc Houtzager (Rouveen), die met Sterrehof's Opium aan de start verscheen, liep in het basisparcours tegen een springfout aan en tussen de één na laatste en laatste hindernis beleefde Houtzager nog een hachelijk moment. De KWPN goedgekeurde hengst bokte zo hevig dat de ruiter bijna uit het zadel werd geworpen. Maar een perfecte ingreep zorgde er voor dat de controle ogenblikkelijk weer optimaal was, waardoor de laatste hindernis foutloos overwonnen kon worden en hij op de 22ste plaats eindigde. Harrie Smolders (Hooge Mierde), die met Exquis Walnut de Muze in het basisparcours tegen twee springfouten aanliep, eindigde als 32ste.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.oxersport.com

Uitslag Global Champions Tour Valencia (1.60m):


1) Billy Twomey (Ier) - Je t'Aime Flamenco - 0 / 0 / 0 - 39.18
2) Ludger Beerbaum (Dui) - Gotha FRH - 0 / 0 / 0 - 40.04
3) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) - 0 / 0 / 0 - 45.99
12) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce London (Nabab de Reve x Chin Chin) - 0 / 8
13) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) - 0 / 11
22) Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Opium (Polydor x Bormio) - 4 32) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Exquis Walnut de Muze (Nabab de Reve x Chin Chin) - 8

Tussenstand GCT:


1) Alvaro de Miranda (Bra) - 66

2) Denis Lynch (Ier) - 64

3) Lars Nieberg (Dui) - 58
5) Gerco Schröder - 55
13) Maikel van der Vleuten - 35
16) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - 31
21) Eric van der Vleuten - 24
25) Vincent Voorn (Dinteloord) - 22

Foto Maikel van der Vleuten en Verdi door: www.melissen.net