Interbrew


Jupiler League onderscheidt toppers seizoen 2010/2011 met Gouden Stier

Zeist, 06 mei 2011 - Op maandag 9 mei aanstaande wordt bekend gemaakt wie dit seizoen de Gouden Stieren winnen in de Jupiler League. De Gouden Stieren zijn traditiegetrouw dé onderscheidingen voor het beste team, het beste talent, de beste trainer, de beste speler en de topscorer van het seizoen. Deze worden uitgereikt door (ex-) voetballers die hun carrière zijn gestart in de Nederlandse en Belgische Jupiler (Pro) League en die de top hebben bereikt. De feestelijke uitreiking vindt plaats in Panama in Amsterdam en wordt gepresenteerd door sportpresentator Wilfred Genee.

De Gouden Stier uitreiking is inmiddels een begrip geworden binnen de Jupiler League en alom begeerd door clubs, staf en spelers. Het is een stimulans voor de beste spelers, trainers en talenten uit de Jupiler League, die op weg zijn naar de top, aldus directeur Patrick Brand van de Coöperatie Eerste Divisie. De clubs erkennen het belang van de onderscheiding. Het is een extra stimulans voor de teams om iedere speelronde hun beste beentje voor te zetten.

Ook dit seizoen hebben we iedere periode de kampioen en winnaars in de individuele categorieën Topscorer, Beste Trainer, Beste Speler, Beste Talent en Beste Team gefeliciteerd met een Bronzen Stier. Nu zal blijken wie gefeliciteerd kan worden met een Gouden Stier, dé onderscheiding in de Jupiler League. De Gouden stier staat symbool voor kracht, sportiviteit, competitiviteit en passie in het voetbal. Het zijn de eigenschappen die spelers en trainers moeten hebben om hogerop te komen, aldus Patrick Brand.

De verkiezing van de Gouden Stier wordt gerealiseerd in samenwerking met hoofdsponsor Jupiler, Eyeworks Sport, SVP Sfeerbeheer en Panama. De jurering wordt gedaan door de trainers en aanvoerders van de 18 clubs uit de Jupiler League. Zij hebben ook de winnaars van de Bronzen Stieren bepaald, wat de winst van de Bronzen en Gouden Stier extra waardevol maakt voor de spelers en trainers.

Daarnaast hebben de fans ook de mogelijkheid om te stemmen. De Jupiler League blijft verrassend en innovatief. De aankomende Gouden Stier uitreiking zal namelijk live te volgen zijn op www.jupilerleague.nl. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van een livestreaming via het Jupiler League YouTube kanaal. Het is een unicum dat een uitreiking zoals de Gouden Stier live gestreamd zal worden, passend bij het onderscheidende vermogen van de Jupiler League. Kijk voor meer informatie over de uitreiking van de Gouden Stier op: http://www.jupilerleague.nl/goudenstier.php