Politie Drenthe

Zondag 8 mei 2011

Provincie Drenthe, 08-05-2011

Ingebroken in bedrijf

BRONNEGERVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bedrijfshal aan de Drouwenerstraat. Uit een werkplaats werden zeven grasmaaiers ontvreemd, deze stonden ter reparatie in de werkplaats. Daarnaast werden ook twee lasapparaten weggenomen. Op het terrein staat ook een tank met gasolie en een drietal tractoren. Uit de tank en de tractoren is ongeveer 1400 liter gasolie geheveld.

Vrouw aangereden door automobiliste

NORG Zaterdagmiddag is op het Oosteind is een 75-jarige vrouw uit Norg aangereden door een 76-jarige automobiliste uit Een. De 76-jarige automobiliste reed achteruit en zag daarbij de 75-jarige vrouw over het hoofd. De 75-jarige vrouw werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Rijden onder invloed van alcohol

MEPPEL De politie heeft zaterdagmiddag op de Parallelweg een 52-jarige automobilist uit Meppel aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan en hij scoorde 2,06 promille (895 ug/l). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 34-jarige automobiliste uit Kiel-Windeweer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de auto op de witterhoofdweg rijden met een snelheid van ongeveer 10 kilometer per uur. Agenten wilden de auto aan de kant van de weg zetten, maar die gaf gas bij en reed in de richting van Baggelhuizen. Op De Wouden stopte de auto en de vrouw moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de vrouw aangehouden en zij werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de vrouw 1,14 promille (495 ug/l). Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd.

Automobilist botst tegen boom

DALEN Zaterdagavond is een 43-jarige automobilist uit Dalen tegen een boom langs de Reindersdijk gebotst. De man werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht en hij bleek geen letsel te hebben overgehouden aan de botsing. De man gaf aan alcohol te hebben gedronken en de man moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man scoorde 1,48 promille (645 ug/l). Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Aanhoudingen voor mishandeling

EMMER COMPASCUUM De politie heeft zaterdagavond een 23-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 31-jarige man uit Emmer Compascuum te hebben geslagen. Aanleiding is onbekend. De politie kon de 23-jarige op de Lindenlaan aanhouden.

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Peeloerespad een 27-jarige man uit Assen aangehouden voor mishandeling. De politie had een melding gekregen dat een 22-jarige man uit Assen in het gezicht was geslagen met een fles. De man werd overgebracht naar een huisartsenpost vanwege een snee in het gezicht. Op basis van een signalement kon de politie de 27-jarige man aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Aanleiding is nog onbekend en de politie heeft de zaak in behandeling.

Man aangehouden voor belediging

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Grote Kerkstraat een 20-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden voor belediging. De man beledigde zomaar een agente. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Aankondiging verkeerscontroles deze week

PROVINCIE DRENTHE Op dinsdagmiddag en avond 10 mei vindt een radarsnelheidscontrole plaats op de N376. Op donderdag 12 mei vindt overdag een algemene verkeerscontrole plaats in Zuid-West Drenthe op de N855. Op vrijdag 13 mei staat overdag de radarcontrole langs de N371. Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles.