Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.45 uur

Utrecht, 08-05-2011

Vluchtende motordief gepakt

UTRECHT Politieagenten hielden in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei een 21jarige motorrijder uit Utrecht aan. De Utrechter reed rond 03.00 uur hard weg toen hij bij de kruising van de Scherpenburglaan met t Goylaan surveillerende politieagenten zag.

De politieagenten zetten de achtervolging in en hielden de man bij het Kastelenplantsoen aan. Na enig zoeken in de omgeving vond de politie ook de motor waarop de man was gevlucht. Deze bleek eerder die nacht gestolen te zijn. De rechtmatige eigenaar is op de hoogte gesteld en krijgt zijn motor weer terug.

Auto in de brand: getuigen gezocht

UTRECHT Zaterdagavond 7 mei rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto aan de Pernambucodreef in brand stond. Het voertuig bleek eerder als gestolen gemeld te zijn bij de politie.

De brandweer heeft de brand geblust, maar kon helaas niet voorkomen dat andere autos die naast het voertuig geparkeerd stonden, lichte schade opliepen.

De politie ondezoekt de zaak en sluit brandstichting niet uit. Getuigen die iets verdachts hebben gezien, wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.

Beroving

DE BILT/UTRECHT In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei is een 25-jarige vrouw uit Utrecht rond 00.30 uur op het Uppsalapad beroofd van haar telefoon en portemonnee door twee mannen. De vrouw fietste vanuit De Bilt naar Utrecht toen ineens twee mannen vanachter een boom tevoorschijn sprongen. Ze bedreigden de vrouw. Die moest haar spullen afgeven. Daarna staken de mannen haar fietsbanden lek en vluchtten weg op een scooter richting De Bilt.

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de (identiteit van de) daders. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Signalement dader 1:


- sprak accentloos Nederlands


- 1.80 m lang


- gezet postuur


- droeg zwarte helm en kort zwart jack

Signalement dader 2:


- blanke, slanke man


- 1.80 m lang


- kort zwart haar


- ong. 20 jaar

Vechtpartij

UTRECHT Vrijdagmiddag 6 mei werd de politie rond 15.45 uur naar de Doornburglaan gestuurd in verband met een vechtpartij. De politie hield een 28-jarige en een 44-jarige man uit Nieuwegein aan en bracht hen over naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de aanleiding van de vechtpartij. Vermoedelijk ligt de oorzaak in de relationele sfeer.