Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Epe - Politie onderzoekt brandstichting en vernieling;    |
|     |twee verdachten aangehouden                               |

De politie stelt een onderzoek in naar een brandstichting en de vernieling van een voordeur van een woning aan de Parkweg in Epe. Het incident deed zich zondag 8 mei voor.Korte tijd later werden twee verdachten aangehouden.


De politie kreeg kort na middernacht een melding dat er bij een woning vuurwerk via de brievenbus naar binnen was gegooid. Het gordijn er achter had vlam gevat. Agenten gingen naar het opgegeven adres en onderweg kregen ze al door dat ook de voorruit ingetrapt was. De daders behoorden tot een groepje jongeren en zij hadden inmiddels de benen genomen. Met een goed signalement gingen agenten op zoek naar het groepje. Op de Stationsstraat werden even later twee jongemannen aangetroffen. Zij voldeden aan het signalement en waren bebloed. Zijn zij aangehouden en de 20-jarige Epenaar bekende al snel de vernieling. Zijn 17-jarige plaatsgenoot was nog niet zo scheutig met een verklaring. Beiden zijn in Apeldoorn ingesloten voor verhoor en de politie stelt een verder onderzoek in. Een onderzoek naar de rest van de groep en de oorzaak van het incident volgt en proces-verbaal wordt opgemaakt.


2011062050

|     |Harderwijk -  Fietsster gewond bij ongeval                |

Een 66-jarige Harderwijkse fietsster is zaterdag 7 mei gewond na een ongeval op de Hoofdweg in haar woonplaats. Zij is per ambulance nar het ziekenhuis overgebracht.


De vrouw reed omstreeks 10.55 uur op het fietspad en wilde de Hoofdweg oversteken. Om nog onduidelijke reden verzuimde zij voorrang te verlenen aan een naderende auto. Deze werd bestuurd door een 63-jarige vrouw uit Hierden en bij de aanrijding die volgde heeft de fietsster vermoedelijk haar enkel gebroken. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.


2011061814

|     |Veluwe-  Beginnend bestuurders met drank op achter het    |
|     |stuur                                                     |

De politie heeft in het weekend van zaterdag en zondag 8 mei diverse bestuurders op het gebruik van alcohol in het verkeer gecontroleerd. Vooral het aantal beginnend bestuurders met teveel drank op was opvallend. Van één van hen werd het rijbewijs dan ook ingevorderd.


Surveillerende agenten zagen zaterdagmiddag een auto rijden waarvan de passagier geen autogordel droeg. Zij lieten de bestuurder stoppen en roken direct dat hij gedronken had. De passagier werd bekeurd en de bestuurder, een 22-jarige Pool, werd meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij 0.3 promille en dat is iets teveel voor een beginnend bestuurder. In overleg met de officier van justitie kreeg hij een boete van 120 euro. Daarnaast kreeg hij ook nog een boete omdat de snelheidsmeter van de auto niet werkte.


In Harderwijk werd op de Newtonweg rond 20.20 uur een 18-jarige Harderwijker als bestuurder van een auto gecontroleerd. Ook hij bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 0.7 promille wat teveel is voor een beginnend bestuurder.


In Ermelo werd rond 23.10 uur op de Fokko Kortlanglaan een 22-jarige automobilist uit die plaats gecontroleerd. Ook hij had gedronken en de uitslag van de ademanalyse was bijna 0.4 promille. Ook deze beginnend bestuurder is proces-verbaal aangezegd.


Op zondag werd rond 01.40 uur op de Veenweg in Elspeet een 19 jarige jongeman uit die plaats aangehouden. Hij bleek als beginnend bestuurder ruim 1.0 promille te blazen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast krijgt hij een proces-verbaal.


Tot slot werd er op zondag rond 03.45 uur op de F.A. Molijnlaan in Nunspeet een 18-jarige jongeman uit die plaats met alcohol achter het stuur aangetroffen. De automobilist werd aangehouden en blies iets meer dan 0.2 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod.


2011062056-, 12011062026-1, 2011061908, 2011062102, 2011061961


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --