Politie Gelderland-Midden

Arnhemmers opgepakt na belediging en bedreiging buschauffeur
Publicatiedatum: 8-5-2011 11:49:06

ARNHEM - Voor het beledigen en met geweld bedreigen van een buschauffeur op het Arnhemse busstation heeft de politie in de vroege ochtenduren van zondag 8 mei twee Arnhemmers van 19 jaar opgepakt.

Het Arnhemse duo was in de vroege ochtend in Elderveld opgestapt en moest naar de Geitenkamp. Op het station moest er overgestapt worden. In de ogen van de beide Arnhemmers duurde dat te lang, waarop ze de chauffeur belaagden. Daarbij zou er gescholden zijn en dreigementen zijn geuit. De chauffeur waarschuwde de politie die de beide Arnhemmers inrekende. De twee vertelden later na een feestje onder invloed van alcohol te zijn geweest. Naar hun zeggen waren ze boos geworden op de chauffeur nadat die hen niet goed ingelicht zou hebben over het overstappen. De twee zijn na verhoor naar huis gestuurd in afwachting ven een beslissing van justitie.

Handen af van hulpverleners
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren en andere hulpverleners met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen deze beroepsgroep altijd wordt verhoogd.
(2011054538-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---