Politie Groningen

Zondag 8 mei 2011

Provincie Groningen, 08-05-2011

Duo aangehouden voor drugsbezit- en gebruik

MUNTENDAM De politie heeft zaterdagavond in de Kerkstraat in Muntendam een 39-jarige man uit Eext en een 28-jarige vrouw uit Haren aangehouden voor drugsbezit. De Drent was door omstanders onder controle gebracht, nadat hij door het lint was gegaan. De man werd vervolgens aangehouden en ingesloten in een cel. Even later troffen agenten de Harense aan bij een geparkeerde auto. In een tas in de auto troffen de dienders een wikkel papier met vermoedelijk harddrugs aan. De vrouw verklaarde dat zij samen met haar vriend speed en alcohol had gebruikt. De Harense werd hierop aangehouden en ingesloten. De harddrugs werden in beslag genomen. Beide verdachten worden vandaag gehoord.

Stadjer aangehouden na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagochtendvroeg in de Steentilstraat in Groningen een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij een 20-jarige man uit Groningen heeft mishandeld en bedreigd. De verdachte werd op grond van een doorgegeven signalement aangetroffen en ingerekend. Het slachtoffer gaat aangifte doen. De Stadjer wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Trike in vijver

USQUERT Een 39-jarige man uit Berkel en Rodenrijs is zaterdagochtend op de Zijlweg in Usquert met een trike in een vijver gereden. De Zuid-Hollander had de trike gehuurd. Hij wilde vervolgens met twee vrouwelijk passagiers wegrijden op het voertuig. Volgens de bestuurder was het gas blijven hangen, waardoor hij de controle kwijt raakte over het stuur. Het trio belandde vervolgens met de trike in het water. Beide vrouwen werden voor nader medisch onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Man licht gewond bij kleine ontploffing

SEBALDEBUREN Een 31-jarige man uit Sebaldeburen is zaterdagnacht licht gewond geraakt bij een bijzonder incident. De man was volgens eigen zeggen in zijn slaapkamer in de ouderlijke woning aan de Zandbalk aan het knutselen geweest met waterstof. Dit ging mis, omdat er zich al snel een lichte ontploffing voordeed. Door de knal liep de man lichte brandwonden en kleine verwondingen aan zijn armen op. Het slachtoffer is nog ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Ook raakten een bureau en gordijnen beschadigde door de knal. Door de ontploffing kwam de gehele woning onder rook te staan. De brandweer hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden.

Fietsdief wil fiets verkopen aan agenten

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht op de Oude Boteringestraat een 52-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling. De Stadjer wilde aan agenten in burger een fiets verkopen voor 10 euro. Toen zij niet ingingen op zijn bod verlaagde de verdachte de vraagprijs naar 7 euro. Hierop maakten de dienders zich kenbaar als politieagent. De Stadjer werd aangehouden en ingesloten in een cel. Hij wilde zijn naam niet opgeven. Helaas stond hij te boek als een bekende fietsendief, waarna zijn identiteit snel kon worden vastgesteld. Hij wordt vandaag gehoord.

Alcomobilist moet rijbewijs inleveren

LEEK De politie heeft zaterdagnacht op de Euroweg in Leek een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer liep tegen de lamp tijdens een routinecontrole. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat de auto van de man niet verzekerd en gekeurd was. De politie nam het rijbewijs van de 27-jarige in. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw gewond na val met elektrische fiets

DELFZIJL Een 67-jarige vrouw uit Delfzijl is zaterdagmiddag op De Wending gewond geraakt bij een val met haar elektrische fiets. De vrouw was door onbekende reden ten val gekomen. Zij werd vermoedelijk met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. De fiets werd bij een buurvrouw gestald. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie treedt op tegen brandje

VEENDAM De politie heeft zaterdagmiddag in een parkje bij de Bocht Oosterdiep in Veendam een klein brandje gedoofd. De agenten troffen in de buurt van het brandje enkele personen aan. Zij doofden, mede vanwege de droogte, met een blusser het brandje. Een 31-jarige man uit Veendam kreeg een bekeuring, omdat hij alcohol op straat dronk.

Politie scherp op baldadig gedrag

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht op diverse locaties bekeuringen voor baldadigheid uitgedeeld.

Turfsingel

Op de Turfsingel in Groningen werd een 23-jarige man uit Schildwolde bekeurd. De verdachte had een glazen fles tegen een gevel van een woning kapot gegooid. De man bevond zich in een groepje van vier personen. Hij kreeg een bekeuring uitgereikt.

Ubbo Emmiusstraat

Ook in de Ubbo Emmiusstraat in Groningen gingen twee Stadjers van 17 en 18 jaar op de bon. Het duo was in de weer met een fietspomp en een ijzeren plaat. Bij het zien van de agenten lieten zij beide voorwerpen op de grond vallen. Beide knapen, die onder invloed van alcohol verkeerden, verklaarden dat zij de voorwerpen voor de lol bij zich hadden. Hun lol leverde wel een bekeuring voor baldadigheid op.

Bloemsingel

Ten slotte werden zaterdagnacht drie jongens uit Zuidhorn (17,18 en 18 jaar) aangehouden voor baldadigheid. De knapen kregen een bekeuring, omdat zij gestalde fietsen omver hadden gegooid in de W.A. Scholtenstraat en Bloemsingel in Groningen. Ook hadden zij getrokken aan bouwhekken op de Vrijdemalaan. Het trio mochten met een bon voor baldadigheid het politiebureau verlaten.

Mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 25-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Eerbeek aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij het forceren van een rolluik bij een parkeergarage aan de Ruiterstraat in Groningen. Beide mannen werden in een auto in de parkeergarage aangetroffen. De politie vermoedt dat zij het rolluik wilden forceren om de gesloten garage te verlaten. Zij werden in een cel ingesloten. Beide verdachten worden vandaag gehoord. De politie beschikt over camerabeelden van de parkeergarage. De schade aan het rolluik is aanzienlijk.

Dronken Nijmegenaar wil niet luisteren

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt een 27-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De Gelderlander, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, was door portiers en agenten al meerdere keren weggestuurd. Toen hij ruzie zocht met een groepje personen en wederom na herhaalde vorderingen van agenten niet wilde weggaan, werd hij ingerekend. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelle automobilist rijdt onder invloed

STADSKANAAL De politie heeft zaterdagnacht op de Veenstraat in Stadskanaal een 23-jarige man uit Emmen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Drent met hoge snelheid reden. Tijdens de controle bleek na een blaastest dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam het rijbewijs van de Emmenaar in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.