Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.40 uur

Utrecht, 08-05-2011

Beroving

DE BILT/UTRECHT In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei is een 25-jarige vrouw uit Utrecht rond 00.30 uur op het Uppsalapad beroofd van haar telefoon en portemonnee door twee mannen. De vrouw fietste vanuit De Bilt naar Utrecht toen ineens twee mannen vanachter een boom tevoorschijn sprongen. Ze bedreigden de vrouw. Die moest haar spullen afgeven. Daarna staken de mannen haar fietsbanden lek en vluchtten weg op een scooter richting De Bilt.

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de (identiteit van de) daders. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Signalement dader 1:


- sprak accentloos Nederlands


- 1.80 m lang


- gezet postuur


- droeg zwarte helm en kort zwart jack

Signalement dader 2:


- blanke, slanke man


- 1.80 m lang


- kort zwart haar


- ong. 20 jaar

Brand

ZEIST - In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei heeft er rond 01.10 uur een brand gewoed op de Koeburgweg. Een caravan is bij de brand verloren gegaan. De gevel van een naast gelegen paardenstal liep ook schade op. De paarden zijn door de brandweer en politie uit de schuur gehaald en in veiligheid gebracht.
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van brand en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Auto vernield

ZEIST Vrijdagavond 6 mei rond 19.00 uur hebben een aantal onbekend gebleven mannen een auto op de Crosestein vernield. De eigenaar van de auto, een inwoner van Zeist, had even daarvoor met de mannen een ruzie gehad over een verkeerssituatie. De Zeistenaar had naar de mannen geclaxonneerd omdat zij voor een verkeerslicht in een auto stilstonden, terwijl het licht op groen stond. De mannen waren hier niet van gediend en achtervolgden de Zeistenaar naar de Crosestein. Daar hebben ze de auto van de man met een bijl kapot geslagen.

De politie start een onderzoek naar de identiteit van de daders. Getuigen die meer kunnen vertellen over het voorval of de daders, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Mishandeling

DEN DOLDER Vrijdagavond 6 mei werd de politie rond 18.30 uur naar een winkel aan de Paduaweg gestuurd. Een woordenwisseling tussen twee personen was uit de hand gelopen.

Een 59-jarige man uit Soesterberg sprak een 38-jarige man uit Wilnis aan omdat hij vermoedde dat die man zijn auto ten onrechte op een invalideparkeerplaats had neergezet. De Soesterberger had daarbij een klap uitgedeeld. De man uit Wilnis beschikte echter over een geldige parkeerkaart en mocht daar geparkeerd staan.

De man uit Soesterberg is aangehouden voor mishandeling en meegenomen naar het politiebureau. Na het voldoen van een boete kon hij het politiebureau weer verlaten.