Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 8 mei

Hoorn, 08-05-2011 o 13.30 uur

Geschoten op raam: getuigen gezocht

t Zand, zondag 8 mei

Zondagochtend 01.00 uur is er meerdere keren geschoten op een raam van een woning aan de Tulpstraat. De bewoners waren net thuis gekomen en gingen gelijk naar boven. Zij hoorden even later glasgerinkel. De bewoners belden gelijk de politie. Er bleken meerdere kogelgaten in het raam van de woonkamer te zitten. In de voortuin werden patroonhulzen gevonden. De politie doet onderzoek naar de achtergrond van het incident.

Heeft u zondagochtend rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien op of in de omgeving van de Tulpstraat? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man slaat met schop

Alkmaar, zaterdag 7 mei

Een 43-jarige man werd zaterdagavond rond 22.10 uur aangehouden in zijn woning. De man had zijn 51-jarige buurman met een schop in het gezicht geslagen. De 51-jarige buurman liep hierdoor een diepe snee op over zijn gezicht. Ook zijn gebit raakte beschadigd. De man moest voor behandeling overgebracht worden naar het ziekenhuis. De 43-jarige man werd aangehouden voor mishandeling.

Twee aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Andijk, zondag 8 mei

Een 18-jarige en een 19-jarige man, beiden afkomstig uit Andijk, zijn zondagochtend rond 03.30 uur aangehouden op de Keizerskroon en Kleingouw. De politie kreeg melding dat er mensen met houten balken en honkbalknuppels liepen op de Kleingouw. Ter plaatse bleek dat er een hek vernield was en dat de verdachten met planken hiervan voorbijgangers bedreigden. Toen de mannen de agenten zagen vluchtten zij weg. De 19-jarige man had zich verscholen in de bosjes bij de brug op de Keizerskroon. Hij kwam tevoorschijn toen een politieauto daar verscheen. Hij werd aangehouden. De 18-jarige man kon op de Kleingouw worden aangehouden.

Ook bleek er een eco-toilet en een brommobiel te zijn omgegooid. De politie doet onderzoek naar eventuele andere verdachten.

Aanhouding voor bedreiging

Enkhuizen, zaterdag 7 mei

Een 20-jarige man uit Grootebroek werd zaterdagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Kaasmarkt. De eigenaar van een café zag een schermutseling op het moment dat hij zijn zaak aan het sluiten was. Terwijl hij de schermutseling zag begonnen een aantal personen uit de groep naar hem te roepen. De verdachte bedreigde de café-eigenaar met de dood. De politie werd gebeld. Deze hield de 20-jarige man aan voor bedreiging.

Taxichauffeur levert mishandelaar af bij politie

Alkmaar, zondag 8 mei

Een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zondagochtend rond 03.00 uur aangehouden. De man werd door een taxichauffeur aan de politie afgeleverd op het Waagplein. De man bleek een collega van de chauffeur tegen zijn kaak geslagen te hebben. Deze chauffeur werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De 23-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor openlijke geweldpleging en wapenbezit

Alkmaar, zondag 8 mei

Een 21-jarige Alkmaarder werd zondagochtend rond 02.30 uur aangehouden op de Waagplein aangehouden. Agenten zagen twee jongens rennen in de richting van de Magdalenenstraat en stuitten op een vechtpartij. De 21-jarige man stond hierbij met een fiets om zich heen te slaan. Op het moment dat hij de politie zag ging hij er vandoor. Een politiebiker zag dat de man iets weggooide tijdens zijn vlucht. Dit bleek een opengeklapt mes te zijn. De 21-jarige man kon op het Waagplein worden aangehouden voor openlijke geweldpleging en wapenbezit.

Aanhouding voor brandstichting

Julianadorp, zondag 8 mei

Een 18-jarige jongen uit Den Helder werd zondagochtend rond 05.00 uur aangehouden op de Wierbalg. Een buurtbewoner werd wakker van geluid en zag dat er buiten een pallet in brand stond tussen een aantal geparkeerde autos. Er stond een jongen bij die nog meer hout op de pallet gooide. Op het moment dat de bewoner naar beneden ging en het licht aan deed rende de jongen weg. De brandweer moest komen om het vuur te blussen. De politie maakte een zoekslag naar de verdachte en trof hem, dankzij een oplettende getuige, aan in een steegje. Hij werd aangehouden op verdenking van brandstichting. De autos raakten verder niet beschadigd door de brand.

Diefstal scooter

Zwaag, zaterdag 7 mei

Een 17-jarige en een 25-jarige man, beiden afkomstig uit Zwaag, zijn zaterdagochtend rond `04.40 uur aangehouden op de Brandnetel. De politie kreeg een melding dat twee mannen een scooter uit een garage hadden gestolen. De melder was hierbij een van de daders tegen het lijf gelopen. Hij ging achter de twee verdachten aan, maar verloor ze uit het oog. Er werd een zoekslag gemaakt in de omgeving. Hierbij zag de melder de verdachte staan. De 25-jarige man werd aangehouden. De verdachte was in gezelschap van de 17-jareige man. Ook hij werd aangehouden. De scooter werd aangetroffen op het erf van een woning aan de Ossenweide. Allebei de verdachten zijn in verzekering gesteld.

Mishandeling na aanrijding

Heerhugowaard/Alkmaar, zaterdag 7 mei

Een 19-jarige man uit Alkmaar werd zaterdagochtend rond 02.10 uur aangehouden op de Dijk in Alkmaar. Een 18-jarige automobilist uit Ursem reed over de Westtangent in Heerhugowaard en wilde linksaf slaan naar de Westerweg. Er ontstond hierbij een aanrijding met de auto die naast hem reed. De 18-jarige man reed door naar een benzinestation om de schade af te handelen. De auto waar hij tegen aan was gereden stopte hier ook. De bestuurder hiervan en een inzittende begonnen tegen de 18-jarige man te schreeuwen en schelden. De 19-jarige man liep naar de man toe en sloeg met zijn vuist op het oor van de 18-jarige man. Deze liep hierdoor een verwonding op. Vervolgens werd hij nog bedreigd door de man. De 19-jarige man liep weg. Hij kon even later op de Dijk in Alkmaar worden aangehouden.

Openlijke geweldpleging

Castricum, zaterdag 7 mei

Een 16-jarige en een 18-jarige jongen, beiden afkomstig uit Castricum, zijn zaterdagochtend aangehouden. In een café aan de Dorpstraat had een vechtpartij plaatsgevonden. Hierbij was een 19-jarige jongen uit Uitgeest geslagen. Hij werd met een vermoedelijke hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. Even later kreeg de politie echter een nieuwe melding van een vechtpartij op de Cieweg. Hier bleek de 16-jarige verdachte op de nek van een 18-jarige man uit Uitgeest te zijn gesprongen en klappen te hebben uitgedeeld. De 16-jarige jongen werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De 18-jarige jongen werd na onderzoek zaterdagochtend in zijn woning aangehouden.

Motorrijder gewond

Spanbroek, zaterdag 7 mei

Een 21-jarige motorrijder uit Opmeer raakte zaterdagmiddag rond 12.30 uur gewond bij een ongeval op de Kaag. De motorrijder wilde samen met een 19-jarige automobilist uit Hoogwoud een auto inhalen. Bij deze inhaalmanoeuvre raakten de auto en de motor elkaar. Hierdoor kwam de motorrijder in de berm terecht, schampte een boom en ging onderuit. De motorrijder stapte bij de 19-jarige man in de auto en werd thuis gebracht. Hij voelde zich onwel worden en werd uiteindelijk met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto over de kop

Hippolytushoef, vrijdag 6 mei

Een 29-jarige automobiliste sloeg vrijdagmiddag rond 17.10 uur met haar auto over de kop op de N99. De auto kwam in de berm terecht en de vrouw verloor de macht over het stuur. De bestuurster en haar twee kinderen van 12 en 10 liepen nagenoeg geen verwondingen op. Zij werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding tussen fietster en auto

Den Helder, vrijdag 6 mei

Een 28-jairge fietster uit Den Helder werd vrijdagmiddag rond 13.00 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Schootenweg. Een 25-jarige automobilist uit Den Helder kwam uit de richting van de Industrieweg en zag de fietster die over het fietspad reed over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De fietster had last van haar maag omdat ze het stuur in haar buik had gekregen. Zij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietster gewond bij aanrijding Berkhout

Berkhout, vrijdag 6 mei

Een 61-jarige fietster uit Avenhorn raakte vrijdagmiddag rond 15.00 uur gewond bij een aanrijding op de Teding van Berkhoutweg. Een 33-jarige automobilist uit Ursem wilde binnendoor de bocht nemen en maakte oogcontact met de fietster, zodat deze ook binnendoor kon. De vrouw fietste echter door en er ontstond een aanrijding. De fietser liep een factuur op in haar onderbeen en een hoofdwond. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Geweld tegen politieagenten onacceptabel

Geweld en agressie tegen politiemedewerkers en andere hulpverleners en mensen met een publieke taak wordt niet getolereerd. Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten ongehinderd het werk kunnen doen. Iedere vorm van geweld, zowel fysiek geweld, bedreiging, intimidatie en belediging in onacceptabel. Helaas zijn dit weekend verschillende agenten beledigd, mishandeld en/of bedreigd:

Alkmaar, vrijdag 6 mei

Een 32-jarige man uit Alkmaar werd vrijdagmiddag rond 1.415 uur aangehouden. Een agent zag de man lopen op de Stationsweg. Bekend was dat de man nog een straf van 29 dagen uit moest zitten. De agent sprak de man aan. Deze begon moeilijk te doen en gaf de agent een klap op zijn helm. Hierop werd hij aangehouden. De agent liep een pijnlijke kaak op.

Alkmaar, zaterdag 7 mei

Een 36-jarige man uit Alkmaar werd zaterdagochtend rond 03.00 uur aangehouden op het Waagplein. Een agent zag de man wild plassen tegen een restaurant en wilde hem bekeuren. De man bemerkte dit en ging er vandoor. De agent ging achter hem aan en kon de man achterhalen bij een horecagelegenheid op het Waagplein. Hier haalde de man uit het niets uit naar de agent. De agent wist zich te verweren. Er ontstond een schermutseling tussen de man en de agent. Er kwam assistentie en de man werd aangehouden. Toen hij werd overgebracht naar de politieauto probeerde hij een andere agent te bespugen. Onderweg naar het politiebureau probeerde de man de ramen van de politieauto eruit te trappen.

Alcoholcontrole

Westerland/Den Helder, zondag 8 mei

Bij een alcoholcontrole op de N99 bij Westerland van 21.30 tot 24.00 uur werden zaterdagavond 350 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders hadden hierbij teveel gedronken.

Van 01.30 tot 04.15 uur werd er op de Doggersvaart/Nieuweweg gecontroleerd. Hier werd van 113 bestuurders een blaastest afgenomen. Hierbij hadden drie bestuurders een te hoog alcoholpromillage. Een 40-jarige automobilist blies 720 ug/l. Deze beginnend bestuurder blies ruim zeven maal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l. Het was derde keer dat de man werd aangehouden met drank op. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt.