Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.15 uur

Utrecht, 08-05-2011

Automobilist met haast ramt boom
IJSSELSTEIN De politie heeft zaterdagochtend 7 mei een 21-jarige man uit IJsselstein aangehouden, die onder invloed van alcohol op de Heemradenlaan met zijn auto tegen een boom was gereden en vervolgens over de kop was geslagen. De man was daarbij lichtgewond geraakt.

Een getuige zag die ochtend rond 05.30 uur een man in een personenauto wegrijden bij het winkelcentrum aan De Biezen. De automobilist had daar geld opgenomen uit een automaat en had kennelijk haast om dat uit te gaan geven. Hij reed volgens de getuige bijzonder roekeloos. Vlak daarna hoorde de getuige een harde klap. Even verderop had de automobilist op de Heemradenlaan een boom omver gereden en was over de kop geslagen. De bestuurder wist zelf uit de auto te komen en liep weg. De getuige belde de politie. Agenten hielden de verdachte een eindje verder op de Heemradenlaan aan. Hij had verwondingen aan zijn gezicht en aan zijn handen. Hij rook naar alcohol. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. Hij weigerde mee te werken aan een bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De brandweer haalde de boom van het fietspad.

Drie mannen aangehouden in verband met mishandeling NIEUWEGEIN De politie heeft vrijdagmiddag 6 mei bij winkelcentrum Hoog Zandveld drie verdachten aangehouden, die daar een 46-jarige man uit Nieuwegein mishandeld hadden.

Die middag rond 16.20 uur fietste een man door het winkelcentrum. Volgens een getuige reed de man bijna een meisje omver. Toen familie van het meisje daar iets van zei, begon de fietser ruzie te maken. De getuige kwam tussenbeide, waarna twee vrienden van de fietser zich ermee gingen bemoeien. De getuige kreeg een paar rake klappen en raakte lichtgewond aan zijn gezicht en op zijn rug. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis voor behandeling.

De gewaarschuwde politie hield de drie verdachten aan. Het gaat om mannen van twee mannen van 19 jaar en een jongen van 17 jaar. Alle drie wonen net als het slachtoffer in Nieuwegein. Ze moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. Het slachtoffer deed aangifte. De politie maakt proces-verbaal op en stelt de ouders van de minderjarige verdachte in kennis.

Twee keer aangereden fietser zwaargewond
VIANEN Een 20-jarige man uit Vianen is zaterdagavond 7 mei op de Stuartweg zwaargewond geraakt toen hij eerst door een auto werd geschept en daarna door een tegemoetkomende auto werd aangereden.

Die avond rond 19.25 uur wilde een fietser op de kruising met de Lange Dreef voor een personenauto langs de Stuartweg oversteken. De 31-jarige bestuurder van de auto remde nog uit alle macht, maar hij schepte de fietser. Die kwam door de klap ten val en belandde op de andere weghelft. De 42-jarige bestuurder van een personenauto die op dat moment vanuit tegenovergestelde richting de kruising opreed, kon ook niet meer op tijd remmen en reed de fietser aan. Een ambulance bracht het zwaargewonde slachtoffer naar het ziekenhuis. De afdeling Ongevallenanalyse van de Verkeerspolitie stelde ter plaatse een onderzoek in.

Verdachte van vernielingen aangehouden
NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei op de Mispelgaarde een verdachte aangehouden op verdenking van vernieling van een bushokje en een tuin.

Twee jongens vernielen die nacht rond 01.05 uur een bushokje aan de Batauweg. Als ze de politie zien, neemt het duo de benen. De politie zet de achtervolging in. Een van de verdachten vlucht via een tuin van een woning aan de Mispelgaarde het dak op. Daarbij vernielt de tuin. Agenten zien hem het dak opklimmen en houden hem aan. Het gaat om een 18-jarige Nieuwegeiner. De agenten nemen hem voor verhoor mee naar het politiebureau. De andere verdachte wordt niet meer aangetroffen.

Veel te veel op
NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdagavond 7 mei op de Buizerdlaan een 25-jarige man uit Vianen aangehouden, die een auto bestuurde terwijl hij te veel alcohol had gedronken.

Agenten lieten die avond om 23.15 uur bij een alcoholcontrole op de Buizerdlaan de verdachte stoppen. De blaasproef viel voor hem negatief uit. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 725 ug/l uit. De beginnend bestuurder kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.