Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 13.05 uur

Utrecht, 08-05-2011

Aangehouden wegens verstoren van openbare orde
MAARSSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei op de Dr. Ariënslaan twee verdachten aangehouden op verdenking van het verstoren van de openbare orde.

Surveillerende agenten spraken die nacht rond 00.40 uur op de Dr. Ariënslaan een groep jongeren aan, die daar stonden te schreeuwen en een fles sterke drank aan het leegdrinken waren. De agenten gaven de jongen met de fles in zijn hand een bekeuring voor het nuttigen op van alcohol op straat. De 18-jarige verdachte uit Vleuten kon zich echter niet legitimeren en werd toen aangehouden. Een andere jongen was dronken en belemmerde de aanhouding. Hij werd ook aangehouden. Deze verdachte is 18-jaar en komt uit Maarssen.

De andere jongeren bemoeiden zich ook met de aanhouding. Zij begonnen te duwen en te trekken. De politie moest gepast geweld gebruiken om de groep terug te dringen.

Getuigen van verkeersconflict gezocht
WOERDEN Twee motorrijders en een automobiliste krijgen vrijdagmiddag 6 mei op het Geestdorp ruzie. Daarbij sneuvelen de linker buitenspiegel en een ruit van de auto. De automobiliste krijgt ook nog een klap. De vrouw is lichtgewond. Ze doet aangifte van mishandeling en vernieling. Agenten zoeken tevergeefs naar de verdachten. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Die middag rond 15.35 uur stoort een 49-jarige automobiliste uit Woerden zich op het Geestdorp aan het roekeloze rijgedrag van twee motorrijders. De vrouw laat dat blijken en krijgt prompt ruzie met de motorrijders. Die rijden haar klem en een van hen vernielt de buitenspiegel en een ruit van haar auto. De vrouw krijgt ook nog een klap tegen haar hoofd. De motorrijders gaan ervandoor richting de wijk Polanen. De politie onderzoekt de zaak.

Getuigen van dit verkeersconflict of mensen die menen te weten om welke verdachten het gaat, worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Woerden via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven via 0800-7000 kan ook.