Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 08-05-2011

Politie betrapt brandstichter op heterdaad na melding getuige

BREDA: De politie betrapte zondag even na 03.00 uur een brandstichter op heterdaad dankzij melding van een getuige. De getuige meldde dat er aan de Markendaalseweg een man een auto in brand probeerde te steken en gaf een locatie en signalement door. De politie was binnen enkele minuten op de genoemde parkeerplaats en zag hier een man gehurkt bij een auto zitten, waarna vlammen te zien waren. De 33-jarige Bredanaar is aangehouden en ingesloten voor verhoor op het politiebureau. De politie kon verdere verspreiding van de brand voorkomen, maar de auto liep wel brandschade op. Hiervan zal aangifte worden opgenomen van de gedupeerde.

Mishandeling met bierfles in horecagelegenheid

BREDA: Zondag rond 02.00 uur is een 29-jarige man uit Breda aangehouden voor mishandeling met een bierfles. Het 43-jarige slachtoffer uit Breda verklaarde dat hij aan de bar stond in een horecagelegenheid in de Visserstraat en een grapje maakte tegen de vrouw die naast hem stond. Hierna werd hij uit het niets met een bierfles op zijn hoofd geslagen en raakte gewond aan zijn hoofd. De man liep naar buiten en de politie hield de 29-jarige man aan voor zware mishandeling. De Bredanaar was in bezit van een verpakking cocaïne, welke in beslag is genomen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en komt in aanmerking voor een 'weekendje weg'. Van de 43-jarige Bredanaar is aangifte opgenomen.

Wildplasser bijt man

BREDA: Bewoners van een pand aan de Speelhuislaan hoorden zaterdag aan het begin van de avond vanuit hun tuin dat er iemand tegen hun schuurtje aan stond te plassen. Een 29-jarige man liep naar het schuurtje om verhaal te halen.
De wildplasser werd verbaal agressief, liep weg, gooide een baksteen in twee stukken en gooide hiermee naar de 29-jarige man. Die kon de stukken ontwijken en er ontstond een worsteling. De 29-jarige man probeerde de andere man onder controle te krijgen, maar deze beet hem hard in zijn arm waardoor een wond ontstond.
Een getuige greep in en hield de man tegen. De gealarmeerde politie hield de 43-jarige Bredanaar aan en stelde hem op het politiebureau in verzekering. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld in verband met de bijtwond.

Vrouw staat oog in oog met drie inbrekers

ZUNDERT: Een 76-jarige vrouw uit Zundert zat zondag even na 01.00 uur tv te kijken in haar woning aan de Burgemeester Manderslaan. Plotseling hoorde ze een klap en kwamen er drie mannen binnen. De vrouw begon te gillen en verliet de woning via een raam. Ze sprak op straat enkele fietsers aan die toevallig langskwamen. Ze belden de politie. Bij aankomst van de politie werd de woning betreden met een diensthond. In het pand was niemand meer aanwezig. Ook in de omgeving van de woning is niemand meer aangetroffen die als verdachte kan worden aangemerkt. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Of er iets weggenomen is nog niet duidelijk.

Overval op pizzeria

BREDA: Een 36-jarige medewerker van een pizzeria in de Grazendonkstraat was zaterdag rond 23.30 uur aan het werk, toen er twee mannen de zaak binnen kwamen. De onbekenden spoten de 35-jarige Bredanaar een prikkend goedje in zijn gezicht en eisten geld. De overvallers gingen er met een geldbedrag vandoor. Voor vertrek kreeg de 36-jarige medewerker nog enkele klappen. Hij raakte lichtgewond. Van de man is aangifte opgenomen. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht. Onderzoek in het ziekenhuis was niet nodig.
De politie ging direct na de melding in de omgeving op zoek naar verdachte personen. Er is niemand aangehouden. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. Sporenonderzoek en een buurtonderzoek maken hier deel van uit.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-05-2011 15:28 | © Regio Midden en West Brabant |