Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 08-05-2011

Man mishandelt vriendin na stapavond

WAALWIJK: Om 07.20 meldde zich een getuige bij de meldkamer met de mededeling dat er een vrouw op straat mishandeld werd in de
Wilhelminastraat. De politie trof de 22-jarige man en de 23-jarige vrouw uit Polen aan. De vrouw verklaarde dat ze die avond met collega's op stap was gegaan en haar vriendin voor hun jonge kindje zou zorgen. Op een gegeven moment stond de man ineens voor haar neus en
beschuldigde haar van vreemdgaan. Vervolgens was ze meerdere malen geslagen en aan haar haren getrokken. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Verdachte van mishandeling met hakbijl aangehouden

SPRANG-CAPPELE: De politie hield zondag om 02.00 uur een 22-jarige man uit Sprang-Capelle aan voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht een man te hebben bedreigd met een bijl. De 33-jarige gedupeerde verklaarde dat hij vrijdag gebeld werd door een bekende, die hem vertelde dat ze bedreigd werd door haar ex. Hij ging naar de vrouw toe, die op dat moment aan het werk was en werd hier meerdere keren verbaal bedreigd. Zaterdagavond werd bij de vrouw een steen door de ruit gegooid. Het vermoeden rees dat dezelfde man hier iets mee te maken had. De 33-jarige man ging naar de woning van de ex van de vrouw om een gesprek aan te gaan. De man kwam hierop naar buiten met een hakbijl en bedreigde de man.
De politie werd gealarmeerd. De verdachte is aangehouden bij zijn woning en ingesloten voor verhoor. Van de gedupeerde is aangiften opgenomen.

Automobilist aangehouden na eenzijdig ongeval

GEERTRUIDENBERG: De politie hield zaterdagavond een 21-jarige man uit Raamsdonksveer aan voor roekeloos rijden. Rond 20.00 uur gebeurde er een eenzijdig ongeval op het Lissenveld, waarbij een auto op zijn zijkant terecht kwam en de bestuurder wegliep. De politie hield de 21-jarige man aan in zijn woning. Hij verklaarde dat hij teveel gas had gegeven en hij de macht over het stuur verloor. Hierdoor was de auto uiteindelijk op de zijkant terecht gekomen. De man was gewond en wilde naar eigen zeggen eerst naar het ziekenhuis om later melding te maken van het ongeval bij de politie. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en voor hem is een onderzoek aangevraagd om zijn rijvaardigheid te testen.

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging

KAATSHEUVEL: De politie hield zaterdag aan het eind van de middag een 29-jarige man uit Kaatsheuvel aan aan de Duinlaan. Om 17.15 uur meldde een getuige dat er een man met een hakbijl rondliep en een
personeelslid van de camping waar hij verbleef, met een fles had geslagen. De politie kwam met meerdere eenheden naar de camping, waaronder ook een hondengeleider en hield de man aan.
Getuigen meldden dat de man ook nog zou hebben gedreigd met een mes. Hij zou het gemunt hebben op iemand op de camping en had hem proberen te slaan met een kapot flesje. Doordat de man de slag afweerde had hij een verwonding aan zijn arm.
Ook de verdachte had lichte verwondingen aan zijn hand. Hij is hiervoor naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling alvorens op het
politiebureau in verzekering te worden gesteld. Hij verklaarde dat hij zich wilde verweren tegen iemand die het op hem had gemunt. Het zou zelfverdediging zijn geweest.
De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-05-2011 15:29 | © Regio Midden en West Brabant |