Politie Twente

Fietsendieven aangehouden
Enschede
Op vrijdag 6 mei rond 19.00 uur is een 41-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. Bij het uitkijken van camerabeelden van de binnenstad zien agenten hoe een man een fiets meeneemt bij een café aan de Stadsgravenstraat. Het feit werd gepleegd op 26 april rond 10.00 uur. Na onderzoek van de politie is de 41-jarige Enschedeër aangehouden. Omdat hij bekend staat als veelpleger is hij in verzekering gesteld en heeft de nacht doorgebracht in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011038604)

Enschede
Een 28-jarige man met onbekende woon-of verblijfplaats werd vrijdag 6 mei rond 18.30 uur staande gehouden door de beveiliging van het Medisch Spectrum Twente op verdenking van fietsdiefstal. Toen de politie ter plaats kwam, bleek hij in het bezit van persoonlijke bezittingen van een medewerker van het MST. Hierop werd de man, die bekend staat als veelpleger, aangehouden op verdenking van diefstal. Hij werd in verzekering gesteld en heeft de nacht doorgebracht in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011042350)

Getuigenoproep mishandeling
Enschede
Politie Twente is op zoek naar getuigen in verband met een mishandeling. Op 7 mei omstreeks 00.15 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat een 43-jarige man uit Enschede mishandeld was op de Oostveenweg in Enschede door een nog onbekende man op een fiets. De man werd geslagen door de fietser, die hem tegemoet kwam toen hij daar liep met zijn hond. Het signalement van de onbekende man is: fors postuur en fors hoofd, snor, donkere kleding, tussen de 40 en 50 jaar oud. Naast deze man fietste een meisje van ongeveer 14 jaar oud. De mishandeling zou omstreeks 23.40 uur hebben plaatsgevonden. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met Politie Twente, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

(2011042467)

Verdachte aangehouden voor inbraak Enschede
Op 7 mei omstreeks 06.45 uur is een 19-jarige man uit Enschede aangehouden in verband met een inbraak, die even hiervoor was gepleegd in een horecagelegenheid in Enschede aan de Richtersweg in Enschede. De politie kon de man op basis van informatie van getuigen enige tijd later aanhouden aan de Kortenaerstraat in Enschede. De man is overgebracht naar het arrestantencentrum van de politie Twente in Borne, waar hij is ingesloten en in verzekering is gesteld. (2011042502)

Man aangehouden voor bezit hard drugs Oldenzaal
Op 8 mei rond 03.00 uur viel de rijstijl van een bestuurder zodanig op dat agenten de auto staande hielden. Bij controle van het voertuig troffen zij hard drugs aan. Hierop werden de drie inzittenden, een 22-jarige man uit Bredevoort en twee mannen van 20 en 22 uit Aalten, aangehouden. Uit nader onderzoek bleken de drugs toe te behoren aan de man uit Bredevoort. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2011042744)

Huisverbod voor 29-jarige Enschedeër Enschede
Een 29-jarige man uit Enschede heeft zaterdag 7 mei een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. (2011042472)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Agressieve bestuurder aangehouden Nijverdal
Een 32-jarige bestuurder uit Nijverdal is opgesloten voor nader onderzoek. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en misdroeg zich agressief tegenover andere weggebruikers.

Op zaterdag 7 mei 2011 omstreeks 17.20 uur reed een 64-jarige man uit Nijverdal over de Kerkstraat te Nijverdal. De man wilde zijn voertuig parkeren op zijn invalidenparkeerplaats. Hierdoor minderde hij vaart. Opeens hoorde hij de bestuurder in de auto achter hem claxonneren. De 64-jarige man schrok hiervan en parkeerde zijn auto. De bestuurder die claxonneerde, een 32-jarige man uit Nijverdal, stapte uit de auto en liep al scheldend op de 64-jarige man af. De agressieve bestuurder schopte de man, zonder enige aanleiding, tegen zijn been en sloeg hem in zijn gezicht. Een 61-jarige man, die op dat moment aan kwam fietsen, sprak de 32-jarige over zijn gedrag aan. De man werd ook boos op de fietser en dreigde ook richting hem. Daarop stapte hij weer in zijn auto en reed opzettelijk tegen de fiets van de 61-jarige getuige aan. Inmiddels kwam ook een 66-jarige man op zijn snorfiets aanrijden. De man zette zijn snorfiets voor zijn auto en probeerde ook de bestuurder te kalmeren. De 32-jarige man werd zo kwaad dat hij opzettelijk vol gas tegen de achterzijde van de snorfiets aan reed en met hoge snelheid weg reed in de richting van de Amstelstraat. De 66-jarige man heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De 64-jarige man heeft aangifte gedaan van mishandeling en de 61-jarige man heeft aangifte gedaan van het doorrijden na een aanrijding. Een getuige heeft het kenteken genoteerd. De politieagenten zijn naar de woning van de eigenaar van de auto gegaan en troffen de 32-jarige man aan. De man is aangehouden en opgesloten. Hij heeft op het politiebureau een ademtest afgelegd omdat hij naar alcohol rook. Daar bleek dat hij 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De man is vandaag na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011042617/ 2011042618)

-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

7 en 8 mei 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --