Nederlandse Kano Bond

8 mei 2011

POZNAN - De Nederlandse kanoërs hebben goede prestaties geleverd op de eerste Wereldbeker van het seizoen. Hoogtepunt was de podiumplaats van de dames K2 (Femke Roos / Rowdy van Eerden) op de 200m en Eef Haaze in de K1 5000m¸ beide boten behaalde een zilveren medaille. Daarnaast liet de 5e plaats van Robin Koenders op de K1 500m zien dat hij deze winter progressie heeft geboekt.

Op het lake Malta in de Poolse stad Poznan kwam de K2 dames ploeg binnen 20 minuten in twee A finales uit. De race op de 500m¸ die later op het programma stond¸ leverde daardoor niet het hoogst mogelijke resultaat op. Het tweetal eindigde¸ een kwartier na hun zilveren prestatie¸ op dit Olympische nummer als 8e land en dat is goed voor een voordracht op nominatie OS. Op zich goed¸ maar de verwachting is dat deze ploeg nog kan stijgen. Op het WK¸ in augustus in Szeged Hongarije¸ worden de meeste Olympische startplaatsen verdeeld. Dan is de programma indeling beter om beide programma nummers te combineren..

Eef Haaze eindigde op de Olympische nummers K1 500m en K1 200m respectievelijk als 10e en 11e op de geschoonde lijst. Ze zit vooral op de 500m dicht tegen de top 8 aan.
Robin Koenders behaalde na enkele jaren B finales gevaren te hebben op de grote toernooien¸ weer de A finale op de 500m. De 5e plaats liet de progressie zien die hij deze winter geboekt heeft. Op de 1000m presteerde hij nog wisselvallig. Hele goede serie¸ wisselde hij af met een minder sterke semi finals en B finale.
Vincent Kalf als neo verraste op het Olympische 200m nummer met een 4e plaats in de B finale en met een 11e plaats op de geschoonde lijst met één sporter per land.
Bram Brandjes plaatste zich door een goede K1 500m voor het EK onder 23 jaar.

Eind mei in Duisburg heeft de ploeg de volgende Wereldbeker. Ook hier wordt intern geselecteerd voor het OKT / WK Szeged en kunnen er nominaties voor NOC*NSF behaald worden.