Politie Zeeland


---

752-2011 Middelburger aangehouden voor diefstal scooter
In zijn woonplaats is zondag een 26-jarige Middelburger aangehouden voor diefstal van een scooter.
Bij de politie was rond 04.30 uur melding gemaakt dat er in de omgeving van de Pr. Irenestraat iemand met een scooter liep te slepen. Agenten gingen ter plaatse en zagen een man een scooter een brandgang in slepen. De man werd aangesproken en op de vraag of de scooter van hem was, reageerde hij ontkennend. Hierop werd hij aangehouden voor diefstal en meegenomen naar het bureau. Hij is na verhoor met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld. De scooter is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

753-2011 Aanhoudingen voor vernielingen
Door de politie zijn zaterdag rond 22.45 uur 13 personen, in de leeftijd van 16/-24 jaar, aangehouden voor vernieling.
Die avond rond 22.15 uur was melding gedaan dat op de veerboot Breskens-Vlissingen een groep zou zitten die diverse vernielingen hadden gepleegd in de vertrekhal in Breskens. Na afmeren van het voetveer aan de Vlissingse zijde werd de groep opgewacht. Besloten werd de groep aan te houden en in te sluiten in Torentijd. Dit omdat op dat moment nog niet duidelijk was wat er was vernield en wie de vernielingen had gepleegd. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn alle 13 betrokkenen vanmiddag weer in vrijheid gesteld. Uit onderzoek is gebleken dat er in de vertrekhal o.a. diverse prullenbakken waren omgegooid/vernield.

754-2011 Dronken automobilist is rijbewijs kwijt, Krabbendijke
Zaterdagavond is van een 46-jarige automobilist uit de gemeente Sluis het rijbewijs ingenomen wegens rijden onder invloed van alcohol.
Agenten kregen rond 19.15 uur een melding dat op de Oude Rijksweg een automobilist bijna twee vrouwen had aangereden. Het tweetal liep op het fietspad toen de automobilist vermoedelijk de macht over het stuur verloor en het fietspad opreed. Door een sloot in te rennen, konden ze een aanrijding voorkomen.

Even later zagen ze de bewuste auto met bestuurder staan in de Dorpsstraat in Krabbendijke en belden gelijk de politie. De 46-jarige bestuurder was onder invloed van alcohol en ging vrijwillig mee naar het bureau. Daar bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs moest hij inleveren.

---- --