Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Straatroven met overeenkomsten

Hilversum, 08-05-2011 o Zondagochtend 8 mei vonden er in Hilversum twee straatroven met veel overeenkomsten plaats.

Aan de balie van het politiebureau aan de Groest meldde zich om 3.00 uur een 17-jarige jongen uit Hilversum. De jongen was een kwartier daarvoor op de Koninginneweg ter hoogte van het Radio 538-pand beroofd van zijn mobiel. De jongen fietste naar huis toen er een man naast hem kwam fietsten. De man duwde een vuurwapen gelijkend voorwerp in de zij van de jongen en sommeerde hem zijn mobiel en geld af te geven. De jongen gaf aan geen geld bij zich te hebben en gaf zijn mobiel aan de man. Daarna kon de geschrokken jongen naar huis fietsen.

Ongeveer anderhalf uur later vond er een zelfde soort beroving plaats, nu aan de Noorderweg ter hoogte van de kringloopwinkel. Een 22-jarige Hilversummer fietste over het fietspad van de Noorderweg toen er een man naast hem kwam fietsen en de Hilversummer een op een vuurwapen gelijkend voorwerp liet zien en op hem richtte. De Hilversummer stopte met fietsen, evenals zijn belager die hem gebood zijn mobiel en portemonnee af te geven. Dat de deed de Hilversummer. De straatrover keerde om en fietste via de s Gravesandelaan weg.

Signalement
Beide slachtoffers gaven een overeenkomstig signalement.

Het gaat om een blanke man op een donkere damesfiets, mogelijk een omafiets. De man is 22à25 jaar oud, 1,75à1,80 m lang, heeft een opvallend slecht gebit met scheve tanden en kieren. De man heeft een normaal postuur en kort geschoren haar dat blond tot donkerblond is. Hij droeg een donkere broek en een donker vest met capuchon.

Politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van beide incidenten en naar mensen die de man uit het signalement herkennen. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert kan dit doen via 0800-7000.