Gemeente Helden

Nieuwe `bewoner' voormalig gemeentehuis: Tijdelijke huisvesting De Violier Maasbree

Enkele bovenbouwgroepen van de basisschool De Violier (onderdeel Kerobei) nemen vanaf januari 2012 tijdelijk intrek in het voormalig gemeentehuis aan het Kennedyplein in Maasbree. Dit gemeentehuis staat momenteel grotendeels leeg en krijgt hiermee tijdelijk een substantiële invulling. Het is een tussenstap op weg naar de nieuwe brede school die, volgens planning, in 2013 gereed is. Al deze ontwikkelingen behoren tot het centrumplan Hart voor Maasbree.

De tijdelijke huisvesting en de nieuwe brede school maken onderdeel uit van Hart voor Maasbree. Om de nieuwe brede school te kunnen realiseren, dienen twee gebouwen (gedeeltelijk) gesloopt te worden. Dat zijn de gymzaal de Schout en (een deel van) basisschool de Violier aan het Kennedyplein. Voor de huisvesting van enkele klassen is een tijdelijke oplossing gevonden aan de overzijde van het Kennedyplein in het voormalige gemeentehuis van Maasbree. Het verbouwingsplan daarvoor wordt momenteel opgesteld. Met de tijdelijke huisvesting krijgt het grotendeels leegstaande gebouw weer een substantiële invulling. Begin dit jaar nam Bobo Kindercentra ook al tijdelijk intrek. De tijdelijke huisvestingen vergroten de levendigheid (en dus leefbaarheid) aan het Kennedyplein. Hart voor Maasbree, plek voor ontmoeting, ontwikkeling en ontspanning, wordt zo steeds meer realiteit.

Nieuwe brede school

Naar verwachting start begin 2012 de sloop van de gymzaal en de basisschool en medio 2012 de bouw van de nieuwe brede school. Zodra de nieuwe brede school gereed is (volgens planning in 2013), krijgen alle leerlingen van basisschool De Violier hier een plek. Evenals Bobo Kindercentra.

Het voormalige gemeentehuis wordt vervolgens gedeeltelijk gesloopt voor de realisatie van een multifunctionele accommodatie. Het `monumentale' deel aan de Dorpsstraat blijft behouden.

Hart voor Maasbree

De tijdelijke huisvestingen en de nieuwe brede school maken onderdeel uit van Hart voor Maasbree. Een bijzonder project in het hart van Maasbree. Plek voor ontmoeting, ontwikkeling en ontspanning. Met onder andere een brede school met alle voorzieningen voor kinderen van nul tot twaalf jaar. Verpleeghuiszorg in eigen kern. Een bruisend Kennedyplein (hart) als ontwikkelings- en ontmoetingsplek voor jong en oud en als spil van hechte verenigingsactiviteiten. En een Clockenslaghplein als plek voor ontspanning. Plannen en wensen vanuit het dorp die nauw met elkaar verweven zijn, elkaar versterken en als geheel de kern een flinke injectie geven.