Politie Zeeland


---

755-2011 Rijbewijzen ingevorderd,
Op de Oude Rijksweg in 's Heer Arendskerke is zaterdag rond 23.15 uur een 41-jarige automobilist uit Drunen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Op het politiebureau blies hij 560 ug/l terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie beslist over de teruggave ervan.
Zondag rond 01.30 uur werd op de Maaidijk in Oostburg een 20-jarige automobilist uit die plaats betrapt op rijden onder invloed.
Ook van hem werd, als beginnend bestuurder, het rijbewijs ingenomen omdat hij teveel alcohol had gedronken.
Bij een alcoholcontrole in Burgh Haamstede werd zondag rond 03.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobilist uit Zwijndrecht.
Ook hij had als beginnend bestuurder teveel alcohol op.


756-2011 Geparkeerde auto's aangereden, Terneuzen
In de Rozenstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee geparkeerde auto's aangereden.
Door een getuige was omstreeks 04.15 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden en dat twee personen een auto de straat uitduwden. Naar aanleiding van het opgegeven signalement werden kort daarna in de Axelsestraat twee mannen aangehouden. Een 22-jarige Terneuzenaar en een 27-jarige inwoner van Schiedam. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Uit onderzoek bleek dat de Terneuzenaar achter het stuur had gezeten. Na de aanrijding wilden ze wegrijden maar kregen hun auto niet meer aan de praat. Die hadden ze weggeduwd en met flinke schade achtergelaten op het Wilhelminaplantsoen. Het tweetal is na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

757-2011 Auto in de sloot, Axel
Op de Steenovens is zondag rond 06.30 een 19-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen met haar auto in de sloot beland.
Vermoedelijk heeft ze een bocht gemist waarna ze in een droge sloot belandde. Ze kon zelf uit haar auto komen en heeft aangebeld bij een woning voor hulp. De vrouw is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd van haar een bloedproef afgenomen omdat ze mogelijk onder invloed had gereden. Haar auto raakte bij het ongeval total loss.