Toto doneert 4.459.473 euro aan KNVB tijdens bekerfinale

Persbericht van De Lotto

Rotterdam 8 mei 2011 - Tijdens de bekerfinale tussen FC Twente en Ajax in De Kuip maakte Toto bekend dat het een recordbedrag van ruim 4 miljoen euro schenkt aan de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond). Een stijging van zo'n 19 procent ten opzichte van afgelopen jaar toen de KNVB 3.728.247 euro mocht ontvangen.

Toto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld ten gunste van goede doelen. Circa 70% van de afdracht gaat naar de sport. Het grootste deel van deze afdracht gaat via NOC-NSF naar de sportbonden waaronder de KNVB. De bonden hebben een verdeelsleutel gemaakt, die aansluit bij de Sportagenda 2012. Bij de toewijzing van de bedragen wordt per bond gekeken naar onder andere de plannen met betrekking tot 'Leven Lang Sporten' en de ontwikkeling van de eigen sport.

Volgens Anton Binnenmars, plaatsvervangend directeur amateurvoetbal van de KNVB, is de afdracht van Toto onmisbaar voor het amateurvoetbal: "Meer dan 1,2 miljoen voetballers worden op deze manier geholpen. Met dit bedrag kan de KNVB zijn maatschappelijke rol uitbouwen, het voetbal verder ontwikkelen en spelers de kans bieden langer actief te zijn op het voetbalveld."

Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto, sprak van een recordjaar waardoor de doelstelling om nog meer geld aan goede doelen beschikbaar te stellen werd gehaald. 'Ons hele rendement komt ten goede aan goede doelen op het gebied van sport, cultuur, welzijn en gezondheid. We doneren dit jaar bijna 60 miljoen euro aan de sport waarvan ruim 4 miljoen euro terechtkomt bij de KNVB, die het geld weer in de ontwikkeling van het amateurvoetbal steekt,' aldus Bijman.

Iedereen wint met Toto
Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto, maar ook goede doelen winnen. Toto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan.

Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage, omdat de afdracht via NOC-NSF onder andere naar de sportbonden gaat, zoals de KNVB. Via de KNVB komt het geld bij de amateurvoetbalclubs terecht. Bovendien kunnen voetbalclubs nog extra geld voor hun clubkas verdienen via hun leden die Toto spelen. Voor elk lid van een club, dat via www.toto.nl deelneemt, gaat bijvoorbeeld een provisie van 10% over de totale omzet rechtstreeks naar de clubkas.

*

Organisatie info:

De Lotto

Voor meer inform atie kunt u contact opnemen met de afdeling PR van De Lotto:

Linda Lap
Tel: 06 - 138 555 12
E-mail: lap@lotto.nl