Politie Zeeland


---

758-2011 Aanhoudingen in Kloosterzande
In de Cloosterstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee manen aangehouden.
Een agent wilde een conflict tussen twee personen beëindigen. Eén van de betrokkenen, een 23-jarige Hulstenaar, was agressief en sloeg de agent met gebalde vuist op zijn lichaam. De man werd aangehouden voor mishandeling. Een 19-jarige Belg die de aanhouding wilde voorkomen, werd ook aangehouden.

759-2011 Autodief veroorzaakt aanrijding, Schoondijke
Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft zondagmorgen een aanrijding veroorzaakt met een gestolen auto.
Omstreeks 09.15 uur was melding gedaan dat er zojuist in Aardenburg een bestelauto was gestolen door een onbekende man. Agenten zagen de betreffende auto rijden in Oostburg. Die ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor richting Schoondijke. De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat de bestuurder gevaarlijke reed. Zo reed hij herhaaldelijk in het midden van de weg om auto's in te halen terwijl er tegenliggers aankwamen.
Op de rontonde in Schoondijke reed hij met hoge snelheid vol in de flank van een taxi. De taxichauffeur, een 65-jarige inwoner van de gemeente Sluis, liep daardoor een pijnlijke nek op. De autodief raakte bij het ongeval licht gewond en is, na zijn aanhouding, overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol en/of drugs had gereden, werd een bloedproef afgenomen.

760-2011 Scooter weg na proefrit, Goes
Een 17-jarige Goesenaar heeft zondag aangifte gedaan van verduistering van zijn scooter.
Die had hij op internet te koop gezet. Hierop was gereageerd en voor vanmiddag was een afspraak gemaakt. Met toestemming van de eigenaar ging de aspirant koper rond 13.00 uur een proefritje maken en keerde net terug. Door de 17-jarige jongen en agenten is nog een zoekslag gemaakt maar de scooter werd niet aangetroffen. Het gaat om een witte Yamaha Aerox met het kenteken 05-DZJ-5.

761-2011 Aanhoudingen in Vlissingen
Een 28-jarige Vlissinger is zondag in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 25-jarige vriendin tijdens een ruzie te hebben mishandeld.
Agenten gingen omstreeks 03.30 uur ter plaatse na een melding van een vechtpartij op het Ravensteijnplein. Daar aangekomen troffen ze enkele personen aan en een auto met een kapotte ruit. De 28-jarige Vlissinger werd ter plaatse aangehouden voor mishandeling. Een 21-jarige Middelburger en een 27-jarige Vlissinger probeerden zijn aanhouding te voorkomen waarop ook zij werden aangehouden. De twee laatsten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.