Persbericht

Wisselende resultaten voor Aevitae Bleekemolen Racing

Assen, 8 mei 2011. Een zeer internationaal raceweekend heeft voor Aevitae Bleekemolen Racing wisselende resultaten opgeleverd. In de Porsche Supercup was Aevitae Bleekemolen Racing in het kader van de Grand Prix van Turkije actief in Istanbul en behaalde met Patrick Huisman en Sebastiaan Bleekemolen een negende en elfde positie. In de Dutch Renault Clio Cup kwam het team in actie op het TT Circuit Assen en scoorde daar met Ruud Steenmetz een overwinning in de Olympia Klasse terwijl Melvin de Groot in het overall klassement twee keer net naast het podium greep.

De Porsche Supercup, de meest prestigieuze merkencup ter wereld, reed dit weekend in het randprogramma van de Grand Prix van Turkije zijn eerste wedstrijd van het seizoen. De voor Aevitae Bleekemolen Racing uitkomende Patrick Huisman, Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem) en Alessandro Zampedri (Italië) brachten het in het sterk bezette veld tijdens de kwalificatie tot een 9de, 10de en 14de positie. In een weinig spectaculaire wedstrijd wist Huisman zijn plaats te behouden terwijl Bleekemolen als 11de de finish passeerde. Zampedri moest vanwege een lekke band opgeven. "Hoewel we iets tekort kwamen verliep de kwalificatie naar tevredenheid. De sectortijden waren goed dus in de race dachten we nog wel wat plaatsen te kunnen winnen. Het werd echter een saaie race zonder vuurwerk en nauwelijks inhaalacties. De auto was moeilijk te sturen waardoor er ook niet veel meer in zat. Van de race hadden we iets meer verwacht", aldus Sebastiaan Bleekemolen na afloop. De niet voor Aevitae Bleekemolen Racing uitkomende Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) startte de race als vierde maar werd bij een inhaalactie getrakteerd op een 'brake test' die hem twee plaatsen kostte waardoor hij als zesde de finish passeerde.

Nauwelijks twee weken na de voor Aevitae Bleekemolen Racing zo succesvol verlopen Paasraces stonden op het fameuze TT Circuit Assen de derde en vierde ronde van de Dutch Renault Clio Cup op het programma. In deze prestigieuze en snelste merkencup van Nederland speelt Aevitae Bleekemolen Racing altijd een hoofdrol en in de eerste wedstrijd van zaterdagmiddag was dat met een overwinning in de Olympia Klasse voor Ruud Steenmetz (Breda), een vierde plaats algemeen voor Melvin de Groot (Velsen Noord) en een snelste rondetijd voor Michael Bleekemolen (Haarlem) niet anders.

De vanaf een derde startplaats vertrokken De Groot moest in het begin enkele plaatsen prijsgeven maar een prachtige inhaalrace bracht de titelkandidaat terug op slechts 0,3 seconde van het podium. "Bij de start kreeg ik een tik en lag opeens negende. Assen ligt mij echter wel en omdat ook de auto steeds beter ging lopen kon ik ze één voor één weer voorbij. Als de race een ronde langer had geduurd had een podium er zeker ingezeten", aldus De Groot. Addie van de Ven (Apeldoorn) moest na een moeilijke training als 14de aan de wedstrijd beginnen maar vocht zich terug naar plaats negen. Michael Bleekemolen die als vervanger van Sebastiaan Bleekemolen optrad werd al elfde geklasseerd maar toonde met zijn beste rondetijd van het hele veld nog niets aan snelheid te hebben ingeboet. "Na de training hebben we de auto wat aangepast waardoor het in de wedstrijd meteen veel beter ging. In dit competitieve veld is inhalen echter heel lastig", aldus de routinier. Rene Steenmetz (Breda) werd als 16de geklasseerd.

In de Olympia Klasse voor minder ervaren rijders trainde Ruud Steenmetz naar de eerste plaats, streed de gehele race in de kop van het veld tussen de routiniers mee en passeerde uiteindelijk als vijfde algemeen de finish en pakte daarmee een prachtige overwinning in de Olympia Cup. "De winst in de Olympia Cup was voor mij het belangrijkste dus heb ik mijn plek in de kop van het algemene veld niet ten koste van alles verdedigd. Ik heb vooral slim gereden", aldus een tevreden winnaar. Debutant Niels Kool (Lijnden) reed een sterke race en klasseerde zich al vijfde Olympiër, terwijl Dennis de Borst (Krommenie) en Alexander Keijzers (Apeldoorn) als negende en elfde in deze klasse de finish passeerden.

In de tweede race die op zondag werd verreden zat het de rijders van Aevitae Bleekemolen Racing niet mee. Hoogst uitzonderlijk zat zelfs een podiumplaats er dit keer niet in. De Groot was net als in race één, maar nu met een vijfde plaats, de best geklasseerde rijder van het team. Michael Bleekemolen reed een sterke wedstrijd die hem op de bumper van de als zesde geklasseerde Ronald Morien een zevende plaats opleverde. Rene Steenmetz passeerde als 14de de finish.

Ruud Steenmetz die goede kansen had om de tweede zege in de Olympia Klasse voor zich op te eisen viel in de eerste ronde terug naar de 16de positie. Een sterke inhaalrace bracht hem uiteindelijk nog terug naar de kop van de Olympia Klasse maar met een vierde plaats viel Steenmetz net buiten het podium. Kool werd in deze klasse zevende terwijl De Borst beslag legde op plaats tien. Meest ongelukkig rijders van het team waren regerend kampioen en de leider in de tussenstand na twee wedstrijden Van de Ven en Keijzers.

"Om nog onverklaarbare reden spinde ik in de tweede ronde. Alexander (Keijzers) kon me niet meer ontwijken, raakte me, kwam naast de baan en sloeg over de kop", aldus een aangeslagen Van de Ven. De rijders bleven ongedeerd maar de auto van Keijzers raakte zwaar beschadigd terwijl ook de Clio van Van de Ven niet bepaald ongeschonden uit de strijd kwam.

De volgende wedstrijden in de Dutch Renault Clio Cup worden verreden op 11 en 13 juni als op Circuit Park Zandvoort de traditionele Pinksterraces op het programma staan. De rijders van Aevitae Bleekemolen Racing zullen daar zeker uit zijn op revanche.

Porsche Supercup, Grand Prix Turkije, Istanbul

1. Christian Engelhart, 14 ronden; 2. Nick Tandy, op 4.737; 3. Norbert Siedler, op 5.115; 4. Sean Edwards, op 6.691; 5. René Rast, op 7.352; 6. Jeroen Bleekemolen, op 8.038; 9. Patrick Huisman, op 17.406; 11. Sebastiaan Bleekemolen, op 18.884; uitgevallen Alessandro Zampedri.

Dutch Renault Clio Cup
Race 1: 1. Robert van den Berg, 12 ronden; 2. Ronald Morien, op 0.768; 3. Sheila Verschuur, op 4.659; 4. Melvin de Groot, op 4.955; 5. Ruud Steenmetz, op 10.651; 9. Addie van de Ven, op 16.254; 11. Michael Bleekemolen, op 17.183; 13. Niels Kool, op 26.577; 16. Rene Steenmetz, op 36.128; 19. Dennis de Borst, op 51.136; 21. Alexander Keijzers, op 1:28.438. Olympia Cup: 1. Ruud Steenmetz, 12 ronden; 2. Max Braams; 3. Marcel Dekker; 4. Jan Muys; 5. Niels Kool; 9. Dennis de Borst; 11. Alexander Keijzers.

Race 2: 1. Christiaan Frankenhout, 12 ronden; 2. Niels Langeveld, op 0.463; 3. Sandra van der Sloot, op 1.726; 4. Sheila Verschuur, op 5.324; 5. Melvin de Groot, op 7.089; 7. Michael Bleekemolen, op 15.976: 11. Ruud Steenmetz, op 32.093; 14. Rene Steenmetz, op 43.619; 16. Niels Kool, op 47.387; 19. Dennis de Borst, op 50.289; uitgevallen Addie van de Ven en Alexander Keijzers. Olympia Cup: 1. Marcel Dekker, 12 ronden; 2. Max Braams; 3. Jan Muys; 4. Ruud Steenmetz; 5. Wilbert van den Burg; 7. Niels Kool; 10. Dennis de Borst; uitgevallen Alexander Keijzers.