Politie Gelderland-Midden

Velpenaar mishandeld bij mislukte straatroof

Publicatiedatum: 9-5-2011 10:03:07

VELP - Op de Beekhuizenseweg in Velp is in de nacht van afgelopen vrijdag 6 op zaterdag 7 mei een 20-jarige man uit die plaats mishandeld bij een poging hem te beroven. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Het slachtoffer was die nacht omstreeks half één op weg naar huis toen hij plotseling door twee tot dusver onbekende jongens of mannen werd belaagd. De mannen hadden het kennelijk voorzien op geld van het slachtoffer en sloegen hem met een honkbalknuppel. De Velpenaar zag echter kans om te vluchten. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Getuigen gezocht
Volgens het slachtoffer ging het om twee in het donker geklede mannen of jongens, een van hen droeg een capuchon over het hoofd. Volgens het slachtoffer hadden beide daders opvallend schelle en hoge stemmen. De politie heeft nog vergeefs naar de daders gezocht en roept getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. (2011054108-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerker aangehouden op verdenking van vernieling ruit
Publicatiedatum: 9-5-2011 9:58:01

NIJKERK- De politie heeft zondagavond 8 mei een 14-jarige jongen uit Nijkerk aangehouden bij het Paasbos. Hij wordt verdacht van vernieling van een ruit van een woning aan de Bremlaan. De jongen is na verhoor op het politiebureau overgedragen aan zijn ouders.

De bewoners werden even voor negen uur opgeschrikt door een knal. Toen de bewoner poolshoogte ging nemen bleek er een gat in de ruit aan de voorzijde van de woning te zitten. Een getuige zou hebben gezien dat er een groepje jongens voorbij de woning fietste. Volgens de getuige zou de Nijkerker met een steentje naar de ruit hebben gegooid waarna ze wegfietsten. Op basis van het signalement kon de jongen bij het Paasbos door de agenten aangehouden worden. Er is door de bewoners aangifte van de vernieling gedaan.
(2011054709-lh)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Edenaar opgepakt wegens identificatieplicht

Publicatiedatum: 9-5-2011 9:54:47

EDE- De politie heeft zondagmiddag 8 mei een 16-jarige jongen uit die plaats aangehouden op de Klaas Katerlaan. De Edenaar kon zich desgevraagd niet legitimeren.

De agenten zagen rond half twee de Edenaar zonder helm achterop een bromfiets zitten. Ook zou de bestuurder geen helm hebben gedragen. Toen ze de twee jongens wilde controleren op de Verlengde Maanderweg ging het tweetal er vandoor. De Edenaar kon op de Klaas Katerlaan aangehouden worden waar hij van de bommer was gestapt. De bestuurder van de bromfiets wist te ontkomen. De Edenaar heeft een bekeuring gekregen voor het niet dragen van de helm.
(2011054621-lh)