Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 9 mei 2011

100% NL Oeuvre Award voor Paul de Leeuw

Paul de Leeuw heeft vanochtend uit handen van collega en vriend Jan Smit een 100% NL Oeuvre Award ontvangen. De zanger wordt hiermee beloond voor zijn gehele muzikale oeuvre.

Programmadirecteur Roland Snoeijer: "Het is volgende week precies twintig jaar geleden dat de eerste cd van Paul de Leeuw uitkwam. Het album 'Voor u Majesteit' werd direct platina en dat was de start van een indrukwekkende muzikale carrière met hits als 'K Heb Je Lief', 'Ik Wil Niet Dat Je Liegt', 'Vlieg Met Me Mee' en 'Une Belle Histoire'. Paul is natuurlijk ook populair als tv-presentator en acteur, maar de luisteraars van 100% NL zijn nog altijd enorme fan van de muziek van Paul. Na 20 jaar is het dus echt hoog tijd voor een Oeuvre Award".

Deze week eert 100% NL Paul de Leeuw met een speciale actieweek. Er is veel aandacht voor zijn liedjes, luisteraars kiezen het populairste Paul de Leeuw-nummer en Paul presenteert woensdag 11 mei van 08.00 uur tot 10.00 uur zelf een programma op 100% NL.

Paul de Leeuw is de tweede artiest die een 100% NL Oeuvre Award ontvangt. Vorig jaar werd Rene Froger beloond voor zijn oeuvre.

100% NL
Met 1,8 miljoen luisteraars per week is 100% NL het snelst groeiende radiostation van Nederland. 100% NL is het radiostation met de muziek van Nederland. Je hoort de hits van o.a. Jeroen van der Boom, Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Caro Emerald, Nick & Simon maar ook klassiekers van Frank Boeijen, Paul de Leeuw en Trijntje Oosterhuis. Ook Jan van Veen's Candlelight wordt uitgezonden op 100% NL. Het station is overal in Nederland te beluisteren. Kijk voor de frequenties op www.100p.nl.

Naast het radiostation heeft 100% NL ook een eigen magazine: het 100% NL Magazine. Het nieuwe 100% NL Magazine ligt vanaf nu in de winkel met onder meer een uitgebreid interview met Guus Meeuwis en Katja Schuurman.