Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem/Beek - Onder invloed en zonder geldig rijbewijs|
|     |achter stuur                                              |

De politie heeft zondag 8 mei twee aanhoudingen verricht voor het rijden onder invloed van alcohol. Het ging om een 63-jarige man uit Doetinchem en een 31-jarige man uit Braamt.


De Doetinchemmer werd in de nacht van zondag op maandag 9 mei om 01.15 uur staande gehouden op de Liemersweg in Doetinchem. Hij bleek onder invloed, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij een promillage van 0,7. Ook bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs.


De automobilist uit Braamt werd zondag 8 mei rond 20.50 uur staande gehouden op de Sint Jansgildestraat in Beek. Agenten zagen dat de bestuurder en de inzittenden geen gordel droegen en hielden de automobilist staande. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Hij blies een promillage van 0,5. Bij nader onderzoek bleek ook deze bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide mannen.


2011062409 / 2011062345

|     |Groenlo - Geld weggenomen door twee insluipers            |

Op zondag 8 mei hebben twee onbekende mannen geld weggenomen tijdens een insluiping in een woning op de Ziekenhuisstraat in Groenlo. De eigenaresse was thuis en stond ineens oog in oog met de mannen.


De eigenaresse van de woning stond op zondag 8 mei rond 13.30 uur ineens oog in oog met voor haar twee onbekende mannen. De mannen waren via de achterdeur naar binnen gegaan en hadden een vaag verhaal over het bekijken van de woning. Hiermee hielden zij de bewoonster enige tijd aan de praat. Toen één van de mannen ineens verdwenen leek, werd de vrouw verteld dat hij even het toilet bezocht. Na dit zogenaamde toiletbezoek verlieten beide mannen de woning. Daarna ontdekte de eigenaresse de diefstal van het geld en meldde zij zich bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Als er mensen zijn die de mannen hebben gezien of ook aan de deur hebben gehad, roept de politie hen op de politie te bellen via 0900-8844. Het gaat om twee mannen van ongeveer 30-40 jaar oud. Een van hen had een stevig postuur, de ander een slank postuur. Beide waren ongeveer 1.75 m. lang. Een man sprak Nederlands, de ander sprak met een buitenlands accent.


201162265

|     |Terborg - Ongeval met meerdere gewonden op N317           |

Op zondagmiddag 8 mei heeft er rond 14.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee automobilisten op de kruising Slingerparallel met de Oude IJsselweg. De auto's werden bestuurd door een 70-jarige man uit Etten en een 19-jarige man uit Arnhem. Drie personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd, drie personen liepen lichte verwondingen op.


De automobilist uit Etten reed over de Oude IJsselweg vanuit Etten en wilde oversteken richting Wijnbergen. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de bestuurder uit Arnhem, die over de Slingerparallel vanuit Doetinchem naderde. Ze botsten tegen elkaar, met forse schade, meerdere gewonden en een behoorlijke ravage als gevolg. De weg is tot het einde van de middag afgesloten geweest. De man uit Etten en twee inzittenden uit de auto van de Arnhemmer raakten gewond en zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Drie andere inzittenden hadden lichte verwondingen. De Verkeersongevallendienst van de politie stelde ter plekke een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.


2011062279


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --