Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.55 uur

Utrecht, 19-05-2011

Jongens aangehouden

UTRECHT Twee jongens werden op woensdagavond aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.

Omstreeks 23.10 uur kreeg de politie een melding van een diefstal van een fiets op de Merelstraat. De twee jongens zouden vertrokken zijn op een damesfiets in de richting van de Cardinaal de Jongweg. Agenten gingen, aan de hand van het signalement, in de omgeving op zoek naar de verdachten. Op de Brailledreef zagen zij de twee jongens fietsen. De agenten hielden de jongens staande voor controle. Het bleek inderdaad te gaan om de gestolen fiets. De jongens,14 en 17 jaar uit Utrecht, werden aangehouden. Zij zijn ingesloten op het bureau voor verhoor. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal op gemaakt.

Vuurwapens gevonden bij huiszoeking

UTRECHT Een jongen werd op woensdagochtend aangehouden voor de wet wapens en munitie.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie woensdag 18 mei een huiszoeking verricht in een woning op de Augusto Sandinostraat. Daarbij zijn onder meer een vuurwapen en een gaspistool met bijbehorende munitie aangetroffen, een namaak machinegeweer dat niet van echt te onderscheiden was, en diverse verboden messen. Een 16-jarige bewoner werd hiervoor aangehouden en in verzekering gesteld. Hij bleek bovendien in bezit van verpakkingen met vermoedelijk verdovende middelen. De wapens en drugs zijn in beslag genomen. De politie stelt nader onderzoek in. De ouders van de minderjarige verdachte zijn in kennis gesteld.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een man werd in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 01.50 uur hielden agenten de bestuurder van een auto staande voor een routinecontrole. De man moest blazen en uit de test bleek dat de man gedronken had. De 34-jarige bestuurder uit Polen werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 900 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

UTRECHT Een man werd bestolen van zijn tas toen hij met zijn auto voor het verkeerslicht stond. De politie zoekt getuigen.

De politie kreeg omstreeks 17.00 uur een melding van een beroving op de kruising van de Beneluxlaan met de Admiraal Helfrichlaan. Een 69-jarige bestuurder uit Utrecht stond voor het verkeerslicht te wachten toen de achterruit van zijn auto werd ingeslagen. Door de twee verdachten op een scooter zonder kentekenplaat, werd een blauwe tas met daarin een videocamera gestolen. Vervolgens reden ze weg in de richting van het 24-oktoberplein. De twee lichtgetinte jongens reden tegen het verkeer in, langs het ziekenhuis. Beiden waren ongeveer 15 of 16 jaar en zij hadden allebei een pet op. Eén van hen droeg een trainingspak.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op woensdag werden er op verschillende locaties in Utrecht verkeerscontroles gehouden.

Tussen 15.00 uur en 22.00 uur was er een grote verkeerscontrole op het terrein van de Veemarkt en de omgeving. Ook werden er tussen 15.30 uur en 17.30 uur op de Biltsestraatweg voertuigen gecontroleerd. Op de Maliebaan werd tussen 18.45 uur en 21.00 uur tevens een alcoholcontrole gehouden.

Bij de controle waren verschillende disciplines aanwezig: De Belastingdienst, de Douane, de politie, het RDW, Toezicht en handhaving van de gemeente, Justitie en de Koninklijke Marechaussee. Bij de controle werden ANPR-voertuigen (Automatic Number Plate Recognition) gebruikt. Met een ANPR-voertuig kunnen automatisch van alle passerende voertuigen, de kentekenplaten gelezen worden. Het systeem vergelijkt de kentekens met de inhoud van verschillende opsporingsbestanden van onder andere politie, Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Belastingdienst. Gesignaleerde voertuigen worden door de politie staande gehouden.

Bekeuringen werden onder andere uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs of rijbewijs, onverzekerde auto, slecht profiel van de banden, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en losliggende lading. In totaal werden de kentekens van ruim 7000 autos gescand. Ruim 750 personen werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol.
Drie personen werden aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs, het zich niet kunnen identificeren en het rijden onder invloed. De Belastingdienst heeft 16.614 euro geïnd. Twintig voertuigen werden in beslag genomen.

Hennep

UTRECHT Op woensdagmiddag werd er een hennepplantage aangetroffen in een woning.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie zijn agenten naar een woning gegaan aan de Atlasdreef, omdat daar mogelijk een hennepplantage zou zijn. In de woning werden 205 planten en kweekapparatuur aangetroffen. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Op het moment dat de agenten de woning binnentraden, was er niemand aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Diefstal fiets

UTRECHT Op woensdagmiddag zijn twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.

Omstreeks 14.10 uur zag een oplettende getuige dat twee mannen zich verdacht gedroegen rond een gestalde fiets op de Maliesingel. Ter plaatse trof de politie twee mannen aan die voldeden aan het signalement. Naast de twee mannen lag een fiets met een opengebroken slot en inbrekerswerktuig voor fietsendiefstal. De politie hield de twee mannen, 26 en 30 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. De fiets is in beslag genomen en tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Bij een aanrijding tussen een bromfietser en een fietsster, raakte op woensdagmiddag een fietser gewond.

Omstreeks 15.20 uur vond er een aanrijding plaats tussen een fietsster en een bromfietser op de Baden-powellweg. Volgens een getuige kwam de fietsster, een 11-jarig meisje uit Utrecht, op de andere weghelft terecht en kwam er op dat moment een 18-jarige bromfietser uit Houten vanuit de tegengestelde richting. Het meisje raakte gewond en werd met hoofdletsel naar het Diakonessenhuis in Utrecht overgebracht.