Gemeente Almere

Gemeente maakt einde aan gebruik onveilige speelruimte kinderdagverblijf

19-05-2011

De gemeente Almere heeft Christelijk kindercentrum Sterretje (Tussen de Vaarten) per direct verboden gebruik te maken van een niet-afgeschermde speelruimte. Dit naar aanleiding van het ongeluk dat woensdag 11 mei jl. plaatsvond. Een tweejarig jongentje viel in het water en werd door omstanders gered. Uit onderzoek van de GGD en de gemeente is gebleken dat het jongentje op het bewuste speelterrein aan de aandacht van de leidster was ontsnapt en te water is geraakt.

De Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen verplicht kinderdagverblijven om gebruik te maken van een afgesloten (buiten)speelruimte. Uit inspecties in oktober 2010 en april van dit jaar, bleek dat het kinderdagverblijf over een afgesloten buitenspeelruimte beschikte en bezig was om een tweede buitenspeelruimte te verwerven. Uit onderzoek naar aanleiding van het ongeluk is nu gebleken dat deze tweede buitenspeelruimte al in gebruik genomen was, terwijl deze nog niet was afgeschermd. De gemeente heeft dat gebruik nu, op last van een dwangsom, per direct verboden.

Tevens heeft de gemeente een last onder dwangsom opgelegd voor overtreding van de bepalingen omtrent de inzet van gediplomeerde beroepskrachten en het hebben van een buitenspeelprotocol. Het kinderdagverblijf krijgt tot 1 juni, respectievelijk 1 juli 2011 de tijd om deze overtredingen te beëindigen.
Connexxion-banner naar actiepagina chipkaart voor 1.50 euro