Politie Groningen

Politie vraagt alertheid bij inbraken Stadskanaal

Stadskanaal en omgeving, 23-05-2011 o De politie in Stadskanaal constateert dat in de afgelopen week vijf keer in woningen in Stadskanaal is ingebroken. Deze inbraken werden gepleegd in de Borgenbuurt, Vogelwijk en Hagenbuurt in Stadskanaal.

Bij twee van deze inbraken werden autosleutels en autos weggenomen. Het ging hier om een Volkswagen New Beetle en een peperdure BMW. Bij de betreffende woningen werden deuren of ramen opengebroken. Alle inbraken werden in de avond- en nachtelijke uren gepleegd.

Gestolen auto

De Volkswagen Beetle werd zondagavond in Alkmaar aangetroffen in Alkmaar. Hierbij werden twee verdachten aangehouden. De Alkmaarse politie onderzoekt of het duo betrokken is geweest bij de betreffende inbraak in Stadskanaal en/of meerdere inbraken.

Alertheid

De politie vraagt aan de inwoners in Stadskanaal en omgeving alert te zijn op dit soort inbraken. Het is van belang dat verdachte personen of situaties of heterdaadsituaties direct aan de politie worden doorgegeven. Bij heterdaadsituaties mogen burgers met het alarmnummer 112 bellen.

Buurtonderzoeken

De politie in Stadskanaal heeft al meerdere buurtonderzoeken gehouden. Daarnaast wordt er extra toezicht gehouden in Stadskanaal. Ten slotte zijn meerdere rechercheurs bezig met het instellen van een opsporingsonderzoek richting de dader(s).