Ingezonden persbericht


persbericht

23 mei 2011

Common sense internet in de praktijk:

Edpnet neemt gebruiksvriendelijke FRITZ!Box-modems op in range.

Onafhankelijk telecomprovider edpnet is een samenwerking gestart met het Duitse AVM, toonaangevend Europees fabrikant van breedbandapparatuur. AVM voorziet edpnet van twee FRITZ!Box-modems die bij de DSL-abonnementen worden aangeboden. De FRITZ!Box-modems zijn kwaliteitsproducten 'made in Germany': verschillende AVM-producten wisten in het verleden al meer dan 400 awards in de wacht te slepen. FRITZ!Box-modems bieden snelle en eenvoudige internettoegang, gebruiksvriendelijke netwerktechnologie, uitgebreide telefoniemogelijkheden en veelzijdige multimediatoepassingen.

Kris Verdonck, helpdeskmanager bij edpnet, bevestigt: 'De FRITZ!Box-modems zijn eenvoudig te installeren en inderdaad erg gebruiksvriendelijk. Dat we bij edpnet deze modems in huis hebben genomen, is een logische keuze. FRITZ!Box-modems zijn een perfect voorbeeld van wat we bij edpnet verstaan onder common sense internet.'

Twee modellen

Edpnet heeft voortaan twee modellen van de FRITZ!Box-reeks in haar range: de FRITZ!Box FON WLAN 7340 en de FRITZ!Box FON WLAN 7113.

De FRITZ!Box 7340 (twv ¤199,95 incl. BTW) werd reeds gratis in bruikleen aangeboden bij 'newer & faster internet', het nieuwe VDSL-abonnement. De 7340 is tegelijkertijd een breedbandrouter, ADSL (2+)-modem, dualband Wi-Fi toegangspunt, Gigabit Switch én analoog/digitale/VoIP/DECT-telefooncentrale in één compact kastje. Hij kan daarnaast ook nog dienst doen als USB-printserver en als (bescheiden) NAS. En het allerbelangrijkste: deze FRITZ!Box ondersteunt het nieuwe internetprotocol IPv6!

De FRITZ!Box 7113 (twv ¤99 incl. BTW) wordt nu ook gratis in bruikleen aangeboden bij het 'just-in-case' en het 'enough' ADSL-abonnement. Deze draadloze ADSL-modem is tegelijk ook een telefooncentrale waarmee je zowel via de klassieke telefoonlijn als via internet kan bellen.

Over AVM
Het in 1986 in Berlijn opgerichte AVM is één van de twee grootste fabrikanten van breedbandapparatuur van Europa. Met een marktaandeel van meer dan 50 procent is het de grootste fabrikant van Duitsland, de grootste markt van Europa. AVM heeft 400 werknemers in dienst en realiseerde in het boekjaar 2010 een omzet van meer dan 200 miljoen euro.




Ingezonden persbericht