Plácido Domingo komt naar Nederland

Persbericht van Europa Nostra

10 juni bezoekt 's werelds beroemdste tenor Plácido Domingo Amsterdam.

De Spaanse zanger komt naar Amsterdam als President van Europa Nostra, de belangrijkste Europese erfgoedorganisatie. Hij heeft Nederland slechts een keer eerder bezocht. Samen met de Europees Commissaris voor Cultuur, Androulla Vassiliou, en in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Margriet, zal Plácido Domingo in het Concertgebouw die avond de prestigieuze European Union Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards uitreiken aan 27 projecten uit 13 Europese landen. Tijdens dit evenement zullen ook de zes Grand Prix winnaars (met de geldprijs van 10.000 Euro) worden bekendgemaakt.

Na de uitreiking zullen het European Union Youth Orchestra en solisten van het European Opera Centre Franz Liszt's opera "Don Sanche ou le Ch(aa)teau de l'amour" uitvoeren als eerbetoon van de jonge Europese musici aan Plácido Domingo ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag.

Plácido Domingo zal 's middags rond 12.15 aankomen bij het Hilton Hotel, Apollolaan 138 te Amsterdam, voor een kort bezoek, samen met Eurocommissaris Vassiliou, aan één van de drie Nederlandse prijswinnaars: het ArtZuid project. Er is gelegenheid tot het nemen van foto's en het stellen van korte vragen tijdens dit bezoek.

Links:
http://www.europanostra.org/coming-events/167/



Razende Robot Reporter